Bouquet de fleurs

Welke bloemen voor een begrafenis?

Wanneer iemand van wie we houden overlijdt, willen we ons medeleven en onze steun op de best mogelijke manier uiten. Eén van deze stappen is het aanbieden van bloemen bij de uitvaart. Bloemen die geschikt zijn voor een dergelijk evenement variëren van lelies die zuiverheid symboliseren tot rode rozen die diepe liefde uitdrukken. Andere opties zijn anjers en geraniums. Ook de kleurkeuze is belangrijk, wit staat voor puurheid, rode liefde en paarse verdriet.

Welk bloemstuk voor een begrafenis?

De keuze voor een bloemstuk bij een uitvaart is afhankelijk van meerdere factoren.

In de eerste plaats moeten we rekening houden met de link met de overledene . Geliefden kiezen vaak voor rouwhartjes of bloemkruisen, terwijl bekenden kiezen voor boeketten of bloemtakken.

Ook aan de vorm moet worden gedacht . De ronde kroon symboliseert de eeuwigheid van de herinnering. Het meer lineaire begrafenisracket is een veel voorkomende keuze. Ook rouwkussens en kransen, die minder gestructureerd zijn, zijn populair.

Als het om bloemtypes gaat , worden vaak variëteiten zoals rozen, chrysanten, lelies en orchideeën gebruikt. De keuze hangt vaak af van de symboliek van de bloemen, maar ook van de voorkeuren van de overledene.

Ten slotte kan de kleur van de bloemen worden gekozen op basis van hun symboliek . Wit roept zuiverheid, roze genegenheid en oranje herinnering op.

Het is mogelijk om deze bloemstukken te bestellen bij een bloemist, die u kan adviseren en een respectvol en passend arrangement kan maken.

Een boeket condoleances sturen: hoe doe je dat?

Om een ​​boeket condoleances te sturen, moeten verschillende stappen worden gevolgd . Zorg er allereerst voor dat u over alle benodigde informatie met betrekking tot de begrafenis beschikt: datum, tijd en plaats van de ceremonie. Ook is het belangrijk om de volledige naam van de overledene te kennen.

Kies vervolgens uw boeket op basis van uw relatie met de overledene en de voorkeuren van de familie. U kunt contact opnemen met een professionele bloemist om u te helpen bij deze keuze.

Wanneer u uw bestelling plaatst, geeft u het afleveradres op : huis van de overledene, plaats van de ceremonie of rechtstreeks naar het graf. Veel bloemenbezorgdiensten bieden begrafenisvriendelijke opties.

Vergeet niet een condoleancebericht aan uw boeket toe te voegen. Deze boodschap moet eenvoudig en oprecht zijn en uitdrukking geven aan uw medeleven met de rouwende familie. Bepaalde uitdrukkingen zoals "Aanvaard alstublieft onze zeer oprechte condoleances en de uitdrukking van onze meest oprechte sympathie" of "Met al onze sympathie bij deze pijnlijke beproeving" kunnen passend zijn.

Zorg er ten slotte voor dat uw boeket op tijd voor de ceremonie wordt afgeleverd. Sommige diensten beloven levering in minder dan 4 uur.

Het kiezen van de kleur van bloemen voor rouw

De kleur van bloemen voor een begrafenis heeft een speciale betekenis en kan verschillende gevoelens uitdrukken. Wit, de meest traditionele kleur van rouw, symboliseert zuiverheid, vrede en de overgang van nacht naar ochtend. Felgekleurde bloemen mogen niet worden vermeden; integendeel, ze staan ​​synoniem voor emotie. Rood toont diepe liefde, blauw toont hoop of vrede, en paars toont pijn en verdriet.

Andere kleuren zoals roze zijn geschikt voor de begrafenis van een oudere persoon die vredig is vertrokken. Afhankelijk van de relatie met de overledene kan de kleurkeuze variëren. Een wit en groen boeket kan bijvoorbeeld uw steun betuigen als u de overledene niet goed heeft gekend. Volgens de rooms-katholieke traditie moeten bloemen donker zijn, maar felle kleuren kunnen als agressief worden beschouwd.

Planten laten bezorgen voor een uitvaart: een alternatief?

Het versturen van planten voor een begrafenis is een interessant alternatief voor het versturen van bloemen. Planten hebben, naast hun natuurlijke schoonheid, een langere levensduur en kunnen een symbool zijn van leven en eeuwige herinnering voor de familie van de overledene.

Verschillende onlinediensten bieden de bezorging van planten voor een begrafenis. Deze diensten bieden diverse mogelijkheden, van plantenstekken tot plantentuinen, die direct op de begraafplaats of het adres van uw keuze kunnen worden afgeleverd.

Ook is het mogelijk om de verzending te personaliseren met een condoleancebericht. Hiermee kunt u uw aanwezigheid en steun tonen aan de rouwende familie, zelfs als u de ceremonie niet kunt bijwonen.

Kortom, het versturen van planten voor een uitvaart is een respectvol en duurzaam alternatief dat troost kan bieden aan de dierbaren van de overledene.

Bronnen: gehapromo - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters