Jeunes filles et leur chien sur la plage

Gelukkig zijn kun je leren!

In het leven is alles een kwestie van nauwkeurigheid en niet van verlangen! Als we op de tweede vertrouwen, gebeurt er niets. Als we naar onszelf moeten luisteren, omdat het ook belangrijk is, moeten we onszelf het recht kunnen geven om vreugdevol te zijn en momenten van welzijn te creëren. Hierbij onze 5 beste tips in dit feel good artikel, dat goed doet, en wetenschappelijk bewezen!

Vreugde vermindert de effecten van stress

Talrijke onderzoeken bewijzen dat het voelen van vreugde tijdens een tamelijk stressvolle periode in ons leven de effecten van stress op ons lichaam neigt te verzachten. In de eerste plaats op het cardiovasculaire vlak, maar ook op onze immuniteit tegen alle kleine ziektes. Bovendien zorgt het voelen van positieve emoties bij tegenslagen ervoor dat je er beter mee om kunt gaan en blijk kunt geven van een grotere veerkracht. Zoals de Dalai Lama heel mooi zei: “ Vreugde is een kracht, cultiveer die ”.

Het voelen van vreugde en het beseffen van meer geluk op een dagelijkse basis betekent niet dat u de feiten bagatelliseert en uw verplichtingen vergeet, maar dat u prioriteiten stelt. In deze ononderbroken stroom, tussen werk, kinderen, thuis en relatie, is het absoluut noodzakelijk om af en toe adem te halen. In werkelijkheid kun je vreugde leren en moet je het zelf gaan vinden.


Onze 5 beste tips, generatoren van een goed humeur!

  1. Ademen

Aaah, adem! het eeuwige antistressadvies van veel coaches en gezondheidsprofessionals. Makkelijk gezegd, maar niet zo eenvoudig om dagelijks in de praktijk te brengen. Ademen is inderdaad de eerste vitale reflex, en toch is het vaak de minst natuurlijke! Grappige paradox.

Ademhalingswerk vindt zijn oorsprong in oosterse praktijken zoals yoga of meditatie, in het hart van de boeddhistische cultuur. Om stress te bestrijden, moet je oefenen wat wij diepe, opzettelijke ademhaling noemen. Omgekeerd stuurt een oppervlakkige ademhaling een bedreigingsbericht naar de hersenen, waardoor het stresshormoon cortisol vrijkomt. Terwijl diep ademhalen een betere uitzetting van de longen mogelijk maakt en lichaam en geest kalmeert .

Kortom, werken aan je ademhaling is een werkelijk effectieve manier om vreugde in ons leven te brengen, omdat het direct stress en angst vermindert. De geest is dan rustiger en maakt gemakkelijker plaats voor vreugde en dankbaarheid. Ademen helpt zenuwbanen opnieuw te verbinden. Bij bewust verbonden of zogenaamde holotrope ademhaling kunnen we zelfs zo ver gaan dat we onze bewustzijnsstaat veranderen en toegang krijgen tot gevoelens van vervoering en geluk. Vreugde aan de bar!

  1. Houd een dankbaarheidsdagboek bij

Allereerst is de definitie van dankbaarheid: “Erkenning voor een dienst, voor een ontvangen voordeel; aanhankelijk gevoel tegenover een weldoener: dankbaarheid tonen aan iemand. ". Het is heel belangrijk om dit te onthouden!

Bovendien kan het ervaren van dankbaarheid, volgens meerdere onderzoeken van de Harvard Medical School, helpen positieve emoties te voelen , de gezondheid te verbeteren, met tegenslagen om te gaan, van goede ervaringen in het leven te genieten en sterke relaties op te bouwen, en dat is precies dat! Er zijn bijvoorbeeld aanwijzingen dat paren die elkaar vaak dankbaar zijn, positievere gevoelens ervaren en beter in staat zijn hun zorgen binnen de relatie te uiten.

Hoe doe je ? Je kunt elke dag een klein dagboek bijhouden als je gevoelig bent voor schrijven en graag de tijd neemt. Anders kunt u eenvoudig enkele notities op uw telefoon opslaan of een kring met uw goede vrienden maken. En als dat allemaal echt niet binnen je bereik ligt, heeft het elke dag onthouden van drie dingen waar je dankbaar voor bent al het gewenste effect.

  1. Gaan wandelen

Door gebrek aan verlangen en luiheid verlaten we vaak de zogenaamde “vrije” wandeling, zonder doel, maar alleen voor het plezier van het wandelen en het bewonderen van het landschap. Dit is een grote schande!

Een wandeling maken, waar je ook bent, zorgt immers onmiddellijk voor een gevoel van welzijn en vrijheid . In de winter, en om frisse en verkwikkende lucht in te ademen, kleden we ons in en gaan op zoek naar natuurlijk licht. Het is ook bewezen dat het zeer nuttig kan zijn bij seizoensgebonden affectieve stoornissen. Als u 15 minuten per dag aan zonlicht wordt blootgesteld, vermindert u stress, slaapt u beter en bent u gelukkiger. Dus beoefen ecotherapie en ga de lucht buiten ruiken, resultaat gegarandeerd!

  1. Dansen

Ja, dansen is niet langer een geheim! Je lichaam bevrijden onder invloed van een pakkende melodie is een echte remedie tegen fysieke en psychologische kwalen. Als we dansen, komen er in werkelijkheid endorfines vrij en dit vermindert onze perceptie van pijn aanzienlijk.

Waggelen zou daarom onmiddellijke gevolgen hebben voor de regulatie van ons zenuwstelsel . Sommige experts zijn ook van mening dat het bewegen van je lichaam een ​​grote bijdrage kan leveren aan het genezen van ons trauma. De schokken en trillingen veroorzaakt door dansen helpen de spierspanning los te laten, overtollige adrenaline te verbranden en het lichaam in een neutrale toestand te brengen. Vreugde en bevrijding in het kort!

  1. Tuin

Het lijkt misschien ouderwets en een beetje saai, maar tuinieren heeft veel voordelen voor onze honger naar vreugde! Dus ja, niet iedereen heeft noodzakelijkerwijs een tuin of heeft simpelweg niet de tijd of de middelen om er voor te zorgen, maar geen paniek, er zijn altijd oplossingen.

Je hoeft geen goed gevulde moestuin te hebben, het kweken van kleine plantjes (een tomatenplant, een aromatisch kruid, etc.) helpt de productie van serotonine te stimuleren en geeft jezelf (gratis) een gevoel van voldoening en bruikbaarheid. Een heerlijke, eenvoudige pauze van vreugde.

Bronnen: merla - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters