Femme enceinte

Derde trimester van de zwangerschap: wees voorzichtig!

Al in het derde trimester van je zwangerschap blijft je baby zich ontwikkelen. De baarmoeder blijft inderdaad groeien, waardoor de maag en de longen samengedrukt worden, waardoor u zich sneller buiten adem voelt. Het kan zijn dat u meer zwaarte in uw benen voelt en iets minder energie heeft.

Het is essentieel om voor jezelf te zorgen, waarom niet:

Probeer prenatale yoga: de voordelen zijn talrijk! Het activeert de bloedcirculatie, slaat endorfines op (pijnstillende hormonen die nuttig zijn tijdens de bevalling), verlicht stress, versterkt de band tussen moeder en kind en meer. Wees echter voorzichtig: het wordt nog steeds niet aanbevolen bij een moeilijke of risicovolle zwangerschap; in geval van een voorgeschiedenis van miskramen of hypertensie.

Voor degenen die het kunnen oefenen, is het programma eenvoudig, op het menu: rekoefeningen en houdingen of “asana's” die u kunt aannemen volgens uw morfologie en de houding van de baby. Hier zijn enkele houdingen die je moet onthouden bij het beoefenen van prenatale yoga: koeienhouding, zitten met je benen over elkaar heen gekruist, naar boven strekken; de boomhouding, staande met steun op het linkerbeen, buig het rechterbeen en plaats je voet ter hoogte van de enkel, kuit of dijbeen.


Profiteer van het maken van tijd voor jezelf: een diner bij kaarslicht, een weekendje weg, ideaal om toch nog te genieten van deze rustige tijd met je geliefde. Het is essentieel om te kunnen beseffen dat het koppel bestond en bestond voordat de baby arriveerde. De volgende stap, zelfs als het idee van een koppel nog steeds aanwezig is, is het trio met mama, papa en baby, en we zullen moeten delen!

Kortom, beknibbel niet op de momenten samen voordat hij verschijnt. Hier zijn enkele eenvoudige ideeën, maar zeer effectief: Blijf op zondag in bed hangen; neem een ​​paar dagen vakantie vóór de bevalling; boek een duomassage; vrijen, ja ja, het is een gratis plezier; samen boodschappen doen; chatten en communiceren naar believen.


Verwen uw lichaam: een spa, een massage, een gezichtsbehandeling voor een één-op-één tijd met uzelf voordat de baby arriveert. Want ja, als de komst ervan centraal staat in alle discussies, mag je je lichaam, je beste bondgenoot, niet vergeten als het tijd is om te bevallen. Wij geven vooral de voorkeur aan prenatale massage om ontspanning te bevorderen en u voor te bereiden op de grote dag.

Het heeft veel voordelen en verlicht veel voorkomende aandoeningen zoals constipatie, brandend maagzuur, rugklachten en hoofdpijn. Ten slotte is massage gunstig voor het verlagen van de bloeddruk en het verdunnen van het bloed, vooral bij frequente zwelling van de benen.


Kies voor gerichte behandelingen en cosmetica: Ja, je lichaam produceert meer melanine tijdens de zwangerschap en je moet vooruit plannen voor het verschijnen van het zwangerschapsmasker op het gezicht. Vermijd hiervoor zoveel mogelijk de zon en bescherm jezelf met een crème met een goede index en samengesteld uit natuurlijke stoffen. Om de verschijning van striae te beperken, moet u niet wachten tot het derde trimester om uzelf in te smeren met crème.

We masseren de maag regelmatig met een olie, crème of balsem die rijk genoeg is om de aanmaak van elastine en collageen te stimuleren. Voor je haar vermijden we kleuren met te agressieve componenten en waarom probeer je niet plantaardige kleuren. Kortom: we blijven alerter op de samenstelling van verzorgingsproducten, want uiteindelijk gaat ook alles door de huid!

Bronnen: Bostan Natalia - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters