Femme enceinte, avec son premier enfant

Voorbereiden op de bevalling: focus op de ademhaling

Ademen is een natuurlijke reflex en toch kan het erg moeilijk zijn om deze te reguleren, afhankelijk van de staat van stress, vermoeidheid of pijn. In het dagelijks leven kan het gunstig zijn voor ons lichaam en onze geest. Als je zwanger bent en nog maar een paar maanden voor de bevalling zit, is het essentieel om na te denken over de ademhaling om te anticiperen op de grote dag. Bovendien zal de verloskundige er niet altijd zijn om je te helpen op het noodlottige moment.

Enkele handige technieken voor je uitgerekende datum

Bovenal, en volgens de unanieme mening van professionals, is het belangrijk om niet te hyperventileren. Het probleem bij hyperventileren is dat het lichaam zichzelf niet van zuurstof voorziet en daardoor het spierherstel minder goed is, en je moet weten dat de baarmoeder een spier is! Ademen is daarom net als elk ander middel voor pijnbeheersing, net als de houdingen die we innemen.

Sportieve ademhaling

Deze ademhalingstechniek wordt door alle atleten beoefend en is ongetwijfeld de meest voorkomende. Zeer eenvoudig aan te brengen, haal gewoon diep adem door je neus of mond en adem lang uit. Het zorgt voor onmiddellijke ontspanning!

Ademhalingsversie met “lage geluiden”.

Deze methode is zeer effectief en goedgekeurd in kraamklinieken. Het concept is om veel lucht in te ademen via je neus of mond en uit te ademen met een hele lange “a” of “o”. Resultaat: hierdoor wordt het perineum geopend, in tegenstelling tot hoge tonen die de neiging hebben alles te sluiten. Door je op dit lage geluid te concentreren, kun je beter ontspannen.

Ademen in een “driehoek” of “vierkant”

Het principe van deze techniek is om je op iets anders te concentreren. Hiervoor kunt u uw partner inschakelen! Het idee is dat hij met zijn handen een driehoek of een vierkant kan vormen. Als hij de driehoek omhoog brengt, ademen we in, als hij hem laat zakken, ademen we diep uit.

Voor al deze technieken is het belangrijk om met deze oefeningen te beginnen wanneer de bevalling begint en niet te wachten tot het hoogtepunt is bereikt. Al het personeel zal er zijn om u te ondersteunen, maar het is essentieel om autonoom te zijn in de pijnbestrijding, op zijn minst zo goed mogelijk. Elke bevalling is anders. Het belangrijkste is dat je je baby zo rustig mogelijk naar buiten brengt.

Bronnen: Bostan Natalia - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters