Couple dans le lit

Libido, waar ben je?

Het is een echt onderwerp, want nadat ze ouders zijn geworden, moeten geliefden zich opnieuw verbinden met vleselijke verlangens. Want wat twee mensen die van elkaar houden verenigt, is ook de samensmelting van lichamen, de tijd van knuffels en liefde. De vrucht van twee wezens is magisch, maar nu de baby er is, laten we ons opnieuw verbinden met het verlangen. Maar hoe kun je dan je libido terugkrijgen na de bevalling?

We moeten onszelf vooral fysiek en mentaal vinden

Zelfs voordat we zwanger werden, hadden we een vervullende seksualiteit, en des te beter! Zwangerschap is een echte omwenteling op alle niveaus, en bovenal moeten we ons lichaam en onze geest herontdekken. Dat is volkomen normaal.

Het herwinnen van seksualiteit na de geboorte van een kind kost tijd. Vaak is het namelijk nodig om te herstellen van een eventuele episiotomie of keizersnede voordat u weer vertrouwen in uw lichaam heeft. We moeten uiteraard niet denken dat omdat er de eerste weken niets gebeurt, onze seksualiteit dood is, absoluut niet!

Laten we ons niet schuldig voelen: er spelen met name twee belangrijke factoren een rol:

Lichamelijke ongemakken : zoals vaginale bloedingen, het perineum dat tijdelijk opgezwollen kan zijn; de baarmoeder die samentrekt om terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm en die min of meer pijnlijke krampen kan veroorzaken; borstvoeding geven, wat borstpijn en vaginale droogheid kan veroorzaken.

Psychische ongemakken : zoals vermoeidheid, mogelijke postpartumdepressie die het libido en het gevoel van eigenwaarde kunnen beïnvloeden.

Meestal kunnen we na twee maanden langzaam weer verdergaan, maar gemiddeld varieert het van 3 tot 6 maanden voordat we weer penetratie ervaren.

Binnen twaalf maanden kan het paar een normaal seksleven hervatten; als dit niet het geval is, zouden de oorzaken wellicht meer verband houden met een meer psychologisch aspect.
Borstvoeding kan ook verantwoordelijk zijn voor vaginale droogheid. Daarom is onze partner zich er niet altijd van bewust en is het belangrijk om erover te praten.

En de vader in dit alles?

Het is belangrijk om ook rekening te houden met uw ervaring. We mogen niet vergeten dat hij negen maanden lang vaak met onthouding moet omgaan. Masturbatie is in dit geval noodzakelijk en is nooit taboe. Integendeel, het kan een spel met je partner zijn, een ander moment van delen dat het verlangen in stand kan houden. Bovendien is hij zeker gestrest, en zijn angst kan gevolgen hebben voor de hervatting van een algeheel normale seksualiteit. Raak daarom niet in paniek, we kunnen het heel goed in twijfel trekken en samen verder gaan op het pad van het verlangen.

Verlangen als drijvende kracht achter een herontdekt libido

Nog vóór de zwangerschap is het belangrijk dat het koppel in het hart van het duo geïnformeerd wordt over wat de zwangerschap en de komst van de baby inhouden. Er zal een derde persoon aanwezig zijn en bovendien zal ze de twee hoofdrolspelers fysiek en mentaal van streek hebben gemaakt!

Knuffels als teken van vertrouwen : ja, door tedere gebaren voor elkaar te maken, kun je jezelf geruststellen, de band in stand houden en de moeder het gevoel geven dat ze nog steeds wenselijk zijn; en dat papa zich niet afgewezen voelt. Het is soms mogelijk dat er jaloezie ontstaat als de baby arriveert. De vrouw is niet alleen moeder, maar ook de minnaar van haar metgezel.

Dialoog en verwoord de sensaties : tijdens het voorspel is het belangrijk om dit met uw partner te bespreken. Bij keizersnede of episiotomie kunnen de sensaties af en toe een tijdje anders zijn. Angst kan ook een blokkade veroorzaken. Ze kunnen ook centraal staan ​​in een nieuwe seksualiteit en elke pijnlijke relatie vermijden.

Het kennen van je lichaam is de sleutel : wanneer je een libido reactiveert, ga je langzaam maar zeker vooruit. Om het verlangen beetje bij beetje te laten groeien, kunnen we beginnen met posities die elke druk op de onderbuik en het perineum vermijden, zoals missionaris of lepelen. Ze zorgen er ook voor dat je dicht bij je partner kunt zijn.

Zorg voor momenten van echte intimiteit : het is inderdaad niet gemakkelijk om samen te komen als de baby voor het slapengaan in dezelfde kamer is. Isoleer uzelf en profiteer van de rustige momenten om uzelf te vinden en uzelf te verwennen. Het kan een bad voor twee zijn, een romantisch diner bij kaarslicht (ja, thuis) of elk ander moment dat verlangen kan opwekken.

Naar jezelf luisteren ja, maar niet te veel : verlangen is vaak niet iets dat onder controle kan worden gehouden, maar als je met kleine gebaren begint, kan het snel intenser worden. Als de vermoeidheid te veel aanwezig is, forceer jezelf dan natuurlijk niet. Het oude gezegde luidt: “De eetlust komt met eten!” ". Laten we er dus een beetje verlangen in stoppen!

Bronnen: Foto door Toa Heftiba op Unsplash

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters