Portrait Justine Andanson

Ontmoeting met een Doula: Justine Andanson, in het hart van vrouwen

Justine Andanson is tegelijk zonnig, geruststellend en omhullend. Dit meisje dat de hele tijd 1600 kilometer per uur rijdt, voortdurend geïnspireerd door nieuwe projecten, poseert een beetje tijdens onze ontmoeting. Journaliste, oprichtster van trucdenana.com en Boosty Group, ze kent vrouwen goed. Het was heel natuurlijk dat ze gedurende haar hele professionele carrière besloot zich om te scholen tot Doula. Een openbaring, een wedergeboorte om het zo maar te zeggen...

Hallo Justine, hoe gaat het?

Akkoord ! Ik floreer met mijn nieuwe baan en mijn projecten!

Jouw favoriete onderwerp heeft altijd rondom vrouwen gestaan, is dit een logisch vervolg op jouw reconversie als Doula?

Het is waar... In eerste instantie had ik het niet vanuit deze hoek gezien toen ik journalist was en ik deze reconversie overwoog, maar nu ik al een aantal jaren oefen, dat ik vrouwen ga ontmoeten, dat ik hem animeer cirkels… Ik begrijp deze logische volgorde.

Kunt u ons concreet uitleggen wat de rol van een Doula inhoudt?

Een doula is een emotionele metgezel rondom moederschap en ouderschap.

Van het verlangen naar zwangerschap, via de geboorte tot aan de postpartum. Ik steun ook abortussen en perinatale rouw. Ik ben ook borstvoedingsbegeleider en ik ben van plan binnenkort een opleiding te volgen in postpartum-sekstherapie.

Je hebt al een aantal toekomstige of jonge moeders gevolgd. Wat zijn de behoeften en zorgen die het vaakst naar voren komen?

Het hangt allemaal af van hun zwangerschap... Als het goed gaat, willen de moeders die bij mij een beroep doen een fysiologische bevalling en bereiden zich dus voor op een bevalling waarbij ze acteurs en soeverein willen zijn :) en dat hebben de vaders of co-ouders ook een rol te spelen.

Na de bevalling is de rol anders, deze kan zowel logistiek als emotioneel zijn. Veel ondersteuning bij het geven van borstvoeding, zorgen over de slaap van de baby, die van het stel... vooral de noodzaak om de spraak vrij te maken!

Heeft u al een mooie herinnering in gedachten om met ons te delen van uw begeleidingen?

Ja, zo zal ik zeggen de eerste zwangerschap die ik begeleidde en waarvan de geboorte plaatsvond tijdens onze huwelijksverjaardag met mijn man. Zelfs mijn partner had er zin in! Ik begeleidde het echtpaar telefonisch naar de kraamafdeling, het was opwindend en ontroerend.


En de tweede herinnering is tijdens een bekkenverstrakking bij een van de moeders die ik een hele zwangerschap heb begeleid. Het was prachtig, er waren haar ouders, haar man, iedereen was bijeen om haar te feliciteren, haar te steunen, haar en haar dochter te omringen. Een heel mooi moment!

Wat als je een aanstaande moeder drie adviezen zou moeten geven om het beste uit haar zwangerschap te halen?

  • Laat u ondersteunen door attente en zorgzame ‘hulpmiddelen’-mensen
  • Weglopen voor giftige mensen en situaties
  • Verhoog het hormoon oxytocine (het hormoon van hechting, liefde en welzijn en het is ook het hormoon dat de weeën bevordert en daardoor de bevalling en een goede borstvoeding optimaliseert). Om dit hormoon een boost te geven, kun je knuffels, massages en kleine geluksmomenten inslaan!

Bedankt Justine voor je waardevolle getuigenis!

Bronnen: www.justine-andanson.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters