Décoration table de mariage

Welke decoratie voor mijn bruiloft?

De bruiloft is de belangrijkste gebeurtenis in het leven van een stel en decoratie speelt een sleutelrol bij het creëren van de perfecte sfeer om deze speciale gebeurtenis te vieren. Elk jaar verschijnen er nieuwe trends op het gebied van trouwdecoratie, die frisheid en inspiratie brengen voor bruiloften over de hele wereld. Duik in de nieuwste trends op het gebied van trouwdecoratie, van kleurkeuzes tot tafeldecoratiedetails en verlichting, om u te helpen een onvergetelijke bruiloft te creëren.

1. Bruiloftsthema en populaire kleuren

Kleuren spelen een cruciale rol bij het creëren van de sfeer en stijl van een bruiloft. Voor het lopende jaar zijn bepaalde kleurenpaletten bijzonder populair en gewild:

· Aardetinten: Op de natuur geïnspireerde kleuren, zoals aardetinten, saliegroen, beige en terracotta, zijn in zwang. Ze creëren een warme, organische sfeer, perfect voor buitenbruiloften.

· Pastelkleuren: Pastelkleuren, zoals blush, lavendel en zachtblauw, blijven een tijdloze trend. Ze brengen een vleugje zachtheid en elegantie op elke bruiloft.

· Goud en metallics: Goud-, zilver- en koperaccenten zijn altijd populair. Ze voegen een vleugje glamour en verfijning toe aan het bruiloftsdecor.

2. Verfijnde tafeldecoratie

Tafeldecoratie is een belangrijk element van huwelijksdecoratie, en de huidige trends benadrukken elegantie en personalisatie:

· Fluwelen tafellopers: Fluwelen tafellopers voegen een vleugje luxe en textuur toe aan de tafel. Ze zijn perfect voor herfst- en winterbruiloften.

· Vintage servies: Vintage servies en retro bestek zijn weer in de mode. Kies voor sierlijke porseleinen borden en zilveren bestek voor een nostalgisch tintje.

· Droogbloemen: ze passen perfect langs een grote tafel, ook goedkoper dan verse bloemen.

· Stoeldecoratie: Personaliseer de stoelen van de bruid en bruidegom met hoezen versierd met linten, bloemen of monogrammen.

· Mooie theelichthouders: heel romantisch, ze zorgen meteen voor een gezellige en romantische sfeer. Kleine glazen potten kunnen de oplossing zijn voor een milieuvriendelijker gevoel.

3. Sfeerverlichting

Verlichting speelt een cruciale rol bij het creëren van de perfecte bruiloftssfeer. De huidige trends zijn onder meer:

· Hangverlichting: Hangende kroonluchters, lichtslingers en hangkaarsen creëren een magische sfeer voor buitenbruiloften en avondbruiloften.

· Kaarsen overal: Kaarsen zijn een tijdloze keuze voor sfeerverlichting. Gebruik votiefkaarsen, kristallen kandelaars en lantaarns om warmte en romantiek aan uw interieur toe te voegen.

· Kleurrijke verlichting: LED-verlichting en gekleurde verlichting worden steeds populairder om een ​​unieke en persoonlijke sfeer te creëren. U kunt de kleuren afstemmen op uw trouwthema.

4. Stijlvol minimalisme

Minder kan soms meer zijn, en elegant minimalisme is een populaire trend op het gebied van trouwdecoratie. Kies voor een strakke inrichting, eenvoudige lijnen en minimalistische bloemstukken om een ​​strakke en verfijnde esthetiek te creëren. In de puurste traditie!

5. Personalisatie

Personalisatie vormt de kern van de trends in huwelijksdecoratie. Paren willen een persoonlijk tintje toevoegen aan hun speciale dag, of het nu gaat om unieke naamkaartjes, handgemaakte naamplaatjes of gepersonaliseerde gastencadeaus (kruidenzakjes, zaadjes om te planten, theelichthouders, enz.). Speel met originaliteit, durf en verras uw gasten.

6. Mijn duurzame decorlijst

Steeds meer bruidsparen kiezen voor duurzame trouwdecoratie. Denk hierbij aan het gebruik van gerecyclede materialen, lokale bloemen en herbruikbare decoraties. Deze trend weerspiegelt een groeiende gevoeligheid voor het milieu en duurzaamheid.

Als je kiest voor een seculiere buitenceremonie, overweeg dan om een ​​bloemenboog te maken! Het zal absoluut perfect zijn voor dit oh zo warme en plechtige moment. Je kunt alle vormen kiezen, van rechthoekig tot rond. Gebruik voor ornamenten gedroogde bloemen, kruiden en korenaren voor een bohemien sfeer; pioenrozen, roos en klimop voor een romantische sfeer; exotische bloemen en bladeren voor een tropische sfeer...

Wat is het budget voor het decoreren van een bruiloft?

Het aankleden van een bruiloft is een essentieel onderdeel bij het creëren van de gewenste sfeer en stijl. Afhankelijk van de gemaakte keuzes kan het toe te kennen budget echter aanzienlijk variëren. Het is mogelijk om de decoratie te huren, met prijzen variërend van 60 tot 2.500 euro, inclusief elementen zoals verlichting, serviesgoed of zelfs tafels en stoelen. Bepaalde specifieke elementen zoals een boog kunnen gehuurd worden voor een prijs variërend tussen 75 en 120 euro. Het is ook mogelijk om geld te besparen door te winkelen op rommelmarkten en garage sales of door te kiezen voor zelfgemaakte decoratie, vooral voor een landelijke of bohemien bruiloft.

Kortom, de trends op het gebied van trouwdecoratie evolueren elk jaar, waardoor paren die op zoek zijn naar de perfecte ceremonie nieuwe ideeën en inspiratie krijgen.

Of u nu kiest voor natuurlijke kleuren, verfijnde tafeldecoratie, sfeerverlichting of een vleugje elegant minimalisme, de sleutel is om decoratie te creëren die uw persoonlijke stijl weerspiegelt en helpt uw ​​bruiloft onvergetelijk te maken voor u en uw gasten.

Bronnen: Maison June

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters