Gâteau de réception, baptême

Welk soort taart voor jouw doop?

De viering van een doopsel is een sterk en uniek moment. Voor deze speciale gelegenheid is de taartkeuze cruciaal om het evenement te markeren. Er zijn verschillende opties voor u beschikbaar. U kunt kiezen voor traditionele feesttaarten of uw eigen ontwerp maken met suikerpasta voor een professioneel resultaat dat een taartontwerper waardig is. Het geslacht van het kind kan ook de kleur en stijl van de taart inspireren. Wij bieden u een selectie recepten en ideeën aan, zodat u de beste keuze kunt maken.

De crème de la crème onder de dooptaarten

Een dooptaart voor een jongen

Voor de doop van een jongen zijn er verschillende mogelijkheden. De dominante kleuren zullen over het algemeen blauw of groen zijn, in lijn met traditionele codes. Thema's kunnen variëren: dieren, auto, boot, sterren... Als je een specifieke vorm wilt, is de kruisvormige taart een veel voorkomende optie.

U kunt ook kiezen voor een naakte cake, een cake zonder glazuur of met gedeeltelijke glazuur waardoor de taartlagen en de vulling zichtbaar worden. Het is een eenvoudige, maar toch elegante optie.

Een dooptaart voor een meisje

Voor de doop van een meisje kunnen de thema's en kleuren naar meisjesachtig neigen. Met suikerpasta kun je mooie en gevarieerde decoraties maken, variërend van bloemmotieven tot kleine prinsessen.

Populaire thema's: Eenhoorn, prinses, fee, flamingo.
Dominante kleuren: roze, paars, wit, pastel.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een soberder taartje waarbij alleen de voornaam van het kind op de taart staat, omgeven door bloemen. Een andere trendy keuze is het vochtige biscuitgebak met witte chocoladeglazuur, versierd met mooie verse bloemen.

Een zelfgemaakte dooptaart

Voor wie graag de handen uit de mouwen wil steken, is het heel goed mogelijk om een ​​zelfgemaakte dooptaart te maken. Het voordeel is dat je de taart volledig kunt personaliseren, zowel qua smaak als qua decoratie.

Ten eerste kunt u het type cake kiezen : biscuitgebak, chocolademousse, mousselinecrème... Er zijn veel recepten op internet. Daarnaast kun je hem versieren met diverse toppings zoals frambozengelei, pralinébotercrème of punchsiroop.

Dan is decoratie essentieel voor een dooptaart . Suikerpasta wordt vaak gebruikt om uw cake een glad en kleurrijk uiterlijk te geven. Met voedselkleuring kun je met kleuren spelen. Je kunt ook specifieke mallen gebruiken om babyfiguurtjes of andere ontwerpen te maken.

Hoofdingrediënten: eieren, suiker, bloem, boter, suikerpasta
Vulling: mousselinecrème, frambozengelei, punchsiroop
Decoratie: suikerpasta, kleurstof voor levensmiddelen, cakevormen

Vergeet niet dat het allerbelangrijkste is dat u geniet van het bereiden van deze taart, die een belangrijk moment in het leven van uw kind zal markeren.

Een bruidstaart in bruidstaartstijl

Als je de gelegenheid wilt vieren met een grootse creatie, dan is de bruidstaart de voorkeurskeuze voor een dooptaart. Deze optie biedt een indrukwekkende uitstraling en stelt u in staat een groot aantal gasten te bedienen.

Traditioneel bestaat de cake uit soezendeegroom , bij elkaar gehouden met karamel. Een recente trend suggereert echter dat soezendeeg vervangen moet worden door gelaagde taarten, waardoor een heerlijkere en originelere variatie ontstaat.

Om het te maken zijn er online verschillende recepten te vinden , variërend van een luchtige biscuit tot een complexere taartbodem met diverse toppings. U kunt uw bruidstaart ook personaliseren met een decoratie gemaakt van poedersuiker, zachte boter of suikerpasta, afhankelijk van uw voorkeuren.

Naast het esthetische aspect is de keuze van de smaken net zo belangrijk . Je kunt kiezen voor klassieke smaken zoals vanille of chocolade, of genieten van originelere smaken zoals anijs of citroen.

Kortom, de bruidstaart is een optie die traditie en moderniteit combineert en tegelijkertijd een veelvoud aan mogelijkheden biedt voor een onvergetelijke dooptaart.


Een macaron bruidstaart-stijl

De macaron bruidstaart is een kleurrijk en trendy alternatief voor de traditionele bruidstaart. Het biedt een visueel aantrekkelijke presentatie en een verscheidenheid aan smaken. Om deze bruidstaart te maken heb je een display en bitterkoekjes nodig.

Macarons: Je kunt ze zelf maken of kant-en-klaar kopen. Als je ervoor kiest om ze te maken, zorg er dan voor dat je heel fijn amandelpoeder en poedersuiker gebruikt voor een perfect resultaat.

Het display: dit geeft de vorm aan uw bruidstaart. Het kan eenvoudig of uitgebreider zijn, afhankelijk van uw voorkeuren.

Ook de opstelling van de macarons op het display is bepalend voor het eindresultaat. Je kunt ervoor kiezen om ze op kleur of smaak te rangschikken. Aarzel niet om met deze twee aspecten te spelen om een ​​macarontaart te creëren die uw gasten zal verrassen.

Een taart in dierenversie

Als je een leuk en origineel tintje aan je dooptaart wilt geven, kan kiezen voor een dierenthema een uitstekend idee zijn. U kunt zich laten inspireren door het favoriete dier van uw kind om van dit moment een feest naar zijn of haar beeld te maken.

Hier zijn enkele mogelijke ideeën:

Boerderijdieren: een klassiek thema, gewaardeerd door jong en oud. Denk bij het decoreren van de taart aan schapen, koeien, varkens... gemaakt van suikerpasta.
Bosdieren: een thema dat uitnodigt tot dagdromen en ontsnappen. Vossen, beren, konijnen... zijn perfecte keuzes voor een taart met dit thema.
Pooldieren: een verfrissend en origineel thema. Ter decoratie kun je pinguïns, ijsberen, walrussen... gemaakt van suikerpasta gebruiken.
Jungle- of savannedieren: een exotisch en kleurrijk thema. Apen, leeuwen, giraffen... maken van uw taart een waar kunstwerk.

Om dit te maken, kun je de dieren zelf in suikerpasta modelleren met behulp van tutorials die op internet beschikbaar zijn. Anders kun je op online verkoopsites ook taarttoppers met verschillende dieren vinden.

Welk thema je ook kiest, vergeet niet met kleuren te spelen voor een sfeervolle decoratie. Hiervoor kunt u natuurlijke voedingskleurstoffen gebruiken.

Naked cake met rood fruit

De Naked cake met rood fruit is een smakelijke en visueel indrukwekkende optie voor een dooptaart. De naam "naked" komt van de afwezigheid van glazuur aan de buitenkant, waardoor de lagen cake en vulling worden benadrukt.

Bij het maken van een Naked cake gaat het meestal om het bereiden van meerdere gestapelde zachte biscuitgebakjes, gescheiden door laagjes room en fruit. Rode vruchten hebben vaak de voorkeur vanwege hun pittige smaak die contrasteert met de zoetheid van room en biscuitgebak.

Hier is een niet-uitputtende lijst van typische ingrediënten van een Naked cake met rood fruit:

Biscuitgebak: bloem, eieren, suiker, gist
Crème: Chantilly, mascarpone, poedersuiker
Rood fruit: Aardbeien, frambozen, bramen, bosbessen

Let op: het recept kan aangepast worden naar jouw voorkeuren, door bijvoorbeeld een siroop of een ganache van witte chocolade toe te voegen.

De roze laagcake

De Pink Layer cake, letterlijk de ‘roze luiertaart’ , is een perfecte keuze voor de doop van een meisje. Dit recept, traditioneel gebruikt voor verjaardagstaarten, kan eenvoudig worden aangepast voor een doop. Het bestaat uit het in laagjes aanbrengen van verschillende lagen cake met room, allemaal bedekt met een laagje glazuur.

Ingrediënten: De basisingrediënten van deze cake zijn eieren, suiker, zachte boter, bloem, gist en melk. Voor meer smaak kun je vanille toevoegen. Om de roze kleur te krijgen, kun je kleurstof aan het deeg toevoegen.

Bereiding: Nadat je de oven hebt voorverwarmd op 180°C, klop je de eieren met de suiker in een kom. Voeg vervolgens de zachte boter, de bloem en de gist toe en meng krachtig. Om verschillende tinten roze te krijgen, verdeel je het deeg over verschillende kommen en voeg je aan elke kom een ​​andere hoeveelheid kleurstof toe.

Montage: Zodra de cakes gaar en afgekoeld zijn, plaats ze afwisselend met room. Voor het glazuur kun je mascarpone of botercrème gebruiken.

Deze taart, zowel esthetisch als heerlijk, zal de smaakpapillen van uw gasten verrassen en tegelijkertijd een vleugje kleur toevoegen aan uw dooptafel.

Muffins voor meisjes of jongens

Voor een meer individuele optie kunnen doopmuffins een goed idee zijn. Ze zijn over het algemeen eenvoudig te maken en kunnen worden gepersonaliseerd op basis van het geslacht van het kind.


Voor meisjes kan een zachte botermuffin met volkorensuiker heerlijk zijn. Het is romig en zacht, met een consistente textuur die door iedereen zal worden gewaardeerd. Verwarm de oven voor op 180°C om mooi gebruinde muffins te verkrijgen.

Voor jongens : laat je inspireren door gender reveal cupcakes. Maak het cupcakebeslag klaar en giet het in voorgevulde vormpjes. De keuze van de vulling kan ook een verrassing zijn, waarbij het geslacht van het kind wordt onthuld.

Deze muffins kunnen worden versierd met elementen die overeenkomen met het thema van de ceremonie.

Gezien de veelheid aan beschikbare opties, kan het kiezen van een dooptaart ingewikkeld lijken. Maar in werkelijkheid wordt het vooral bepaald door de persoonlijke voorkeuren van u en uw kind. Of het nu zelfgemaakt of besteld is, traditioneel of origineel, de dooptaart is een centraal onderdeel van de viering.

Voor een klassieke taart kunt u kiezen voor een bruidstaart of een macaron bruidstaart. Beide opties zorgen voor een indrukwekkend visueel spektakel en zijn ideaal voor een groot aantal gasten.

Als je de voorkeur geeft aan iets moderners, zijn de Red Fruit Naked Cake of de Pink Layer Cake uitstekende opties . Deze taarten, die de verschillende lagen taarten en vullingen benadrukken, zijn even lekker als esthetisch.
Als je tenslotte een persoonlijk tintje wilt toevoegen, kan het maken van een zelfgemaakte dooptaart een verrijkende ervaring zijn. Je kunt ervoor kiezen om een ​​recept te volgen of je creativiteit de vrije loop te laten.

Wat uw keuze ook is, onthoud dat het allerbelangrijkste is om dit unieke moment met uw dierbaren te vieren.

Bronnen: lorabarra - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters