Chaussures d'un couple dans l'herbe

Hoe trouw je met een klein budget?

De bruiloft is een uniek en belangrijk moment in het leven van het bruidspaar, maar dat betekent niet dat je tot het uiterste moet gaan om er een onvergetelijke dag van te maken. Met een zorgvuldige organisatie, creatieve ideeën en enkele verstandige tips is het mogelijk om met inachtneming van een beperkt budget een prachtige bruiloft te organiseren. In dit onderwerp delen we tips voor het plannen van een low-budget bruiloft, spaarideeën en doe-het-zelf-projecten (Do It Yourself) om van uw dag een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

Hoe een bruiloft organiseren?

1. Overweeg een realistisch budget en locatie

De eerste stap bij het plannen van een budgetbruiloft is het stellen van een realistisch budget. Ga met uw partner om de tafel zitten en bepaal hoeveel u bereid bent te besteden aan elk onderdeel van uw bruiloft, van de receptie tot de trouwjurk en de bloemen en muziek. Zodra u een min of meer vast budget heeft, wordt het gemakkelijker om weloverwogen beslissingen te nemen.

2. Geef prioriteit aan uw uitgaven voor een low-budget bruiloft

Als u een beperkt budget heeft, is het essentieel om prioriteit te geven aan uw uitgaven. Identificeer de elementen die voor u het belangrijkst zijn en richt uw middelen daarop. Als u bijvoorbeeld droomt van een weelderige trouwjurk, overweeg dan om te besparen op andere gebieden, zoals tafeldecoratie of bloemen. Wat je keuzes ook zijn, zolang ze van jou zijn en in overeenstemming zijn met je partner, is alles in orde!

3. Ga voor een intieme ceremonie en receptie

Het verkleinen van de gastenlijst is een van de meest effectieve manieren om de kosten te verlagen. Een intieme ceremonie en receptie met alleen de beste vrienden en familie kan een warme, intieme sfeer creëren en tegelijkertijd geld besparen op eten, drinken en ontvangstruimte.

4. Wees alert op kansen

Wees gedurfd en inzichtelijk door aanbiedingen en promoties voor alle elementen van uw bruiloft te doorzoeken. Denk hierbij aan kortingen op cateringdiensten, speciale aanbiedingen op kamerverhuur of geweldige aanbiedingen op het gebied van fotografie en videografie. Houd rekening met uitverkoop en speciale evenementen.

5. De eeuwige DIY voor decoratie

Doe-het-zelf-projecten zijn een geweldige manier om geld te besparen en tegelijkertijd een persoonlijk tintje aan uw bruiloft te geven. Hier zijn enkele praktische doe-het-zelf-ideeën voor decoratie:

· Gepersonaliseerd middelpunt: Creëer unieke middelpunten met gedecoreerde glazen potten, kaarsen en verse bloemen of mooie mixen van kunstbloemen.

· Handgemaakte plaatskaarten: maak gepersonaliseerde plaatskaarten van visitekaartjes, kleine lijstjes of geschilderde stukken hout.

· Photobooth-achtergrond: maak een photobooth-achtergrond met gordijnen, bloemenslingers en leuke rekwisieten, zodat uw gasten gedenkwaardige foto's kunnen maken. (Wij denken aan de bekende monturen, snorren, hoeden etc.)

6. Kies voor een goedkope trouwjurk en betaalbare trouwringen

De trouwjurk kan een aanzienlijke kostenpost zijn (net als een mooi, chic pak voor de heer), maar er zijn veel betaalbare opties. Verken tweedehands bruidswinkels om misschien een betaalbare tweedehands trouwjurk te vinden, overweeg een geërfde of geleende trouwjurk; kijk eens naar de merken die bekend zijn bij het grote publiek en die soms een assortiment witte jurken aanbieden! En als u een dierbare om u heen heeft die graag naait, waarom stelt u zich dan niet voor dat hij op maat wordt gemaakt?

Als het gaat om het kiezen van uw trouwringen. Je kunt je wenden tot merken die bekend zijn bij het grote publiek, of je wenden tot meer milieuvriendelijke merken zoals Gemmyo. Sommige andere merken bieden mogelijk ook natuurlijke en goedkope diamanten aan.

7. Een eenvoudige en elegante maaltijd

De kosten voor eten en drinken kunnen snel oplopen. Kies liever voor een eenvoudige maaltijd, zoals een buffet of paella, barbecue of reuzenbarbecue, dan voor een sit-down diner. Ook kun je een beroep doen op een zeer populaire foodtruck. U kunt ook overwegen om het aantal alcoholische dranken te beperken om te besparen op de alcoholrekening; Overweeg ook om de champagne te vervangen door mousserende wijn zoals Vouvray en vertrouw op populaire aperitiefcocktails zoals sangria en punch, gepresenteerd in mooie tappotten.

8. Een speciale muziekafspeellijst

In plaats van een band of DJ in te huren, kun je je eigen gepersonaliseerde muziekafspeellijst maken. Vraag vrienden of familieleden om tijdens de receptie de muziek te verzorgen. Verdeel uw playlist alvast in compartimenten door de stukken in te delen op sfeer, van aperitief tot dansavond.

9. Een doordachte bloemendecoratie

Verse bloemen kunnen vaak erg duur zijn. Kies voor alternatieven zoals kunstbloemen, vetplanten, lantaarns of kaarsen om originele tafelarrangementen en bloemdecoraties te creëren. Denk ook eens aan de charme van droogbloemen die betaalbaar blijven.

10. Foto's en video's voor een onvergetelijke herinnering

Zoek naar fotografen en videografen die betaalbare pakketten aanbieden. Je kunt ook een vriend of familielid vragen die goed is met fotografie of video om de speciale momenten van je dag vast te leggen.

En de cadeautjes voor de gasten?

Cadeaus voor gasten zijn een doordachte manier om hen te bedanken voor hun aanwezigheid en steun op uw bruiloft. Ze kunnen ook dienen als souvenir voor die speciale dag. Hier zijn enkele goedkope cadeau-ideeën om aan uw gasten te geven:

Mini-wijnflessen: een geschenk waar u tijdens de bruiloft van kunt genieten of als een dierbaar aandenken kunt bewaren.
Handgemaakte cadeaus: Gepersonaliseerde zeepjes, kaarsen of badges kunnen een warm en persoonlijk tintje geven.
Zoete lekkernijen: Macarons, koekjes en snoepjes zijn altijd erg populair bij de gasten.
Kleine gepersonaliseerde voorwerpen: theelichthouders, miniknuffels of theezakjes met de voornaam van het bruidspaar en de trouwdatum zijn unieke en ontroerende souvenirs.

Voel je vrij om creatief aan de slag te gaan en geschenken te kiezen die jouw persoonlijkheid en het thema van je bruiloft weerspiegelen.

Weet jij iets over elopement?

Bronnen: AlexGukalovOekraïne - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters