Bébé qui dort

Mijn baby slaapt niet: onze beste tips, versterkt met melatonine!

Onder de populaire onderwerpen onder jonge moeders en vrienden staat de slaap van baby's op de eerste plaats! Hoe vaak horen we niet: “Hij slaapt niet, ik weet niet meer wat ik moet doen” “Maar waarom wordt hij ‘s nachts wakker?” » en we weten allemaal: slaap is heilig! Een gelukkige moeder is een moeder en kind die goed slapen!

Wat is de beste tijd om mijn baby naar bed te brengen?

Je moet weten dat de lichaamstemperatuur tussen 18.00 en 20.00 uur vaak daalt en op natuurlijke wijze melatonine (slaaphormoon) afscheidt. Eindelijk de beste voorwaarden om rustig in slaap te vallen. We moeten echter ook alert zijn op tekenen van vermoeidheid bij ons kind die verband kunnen houden met de dag van hun kind en passen in de algemene organisatie van ons kleine gezin. Hoop versus realiteit!

Hoe herken ik tekenen van vermoeidheid?

We herinneren ons allemaal dat onze moeders zeiden: “ Je gaat de slaaptrein missen!” » hetzelfde geldt voor onze kleine. Zodra u deze tekenen van vermoeidheid opmerkt, is het dus een goed idee om hem binnen 10 minuten naar bed te brengen:

 • Hij mist coördinatie, is wat traag en wisselt vaak van houding.
 • Hij gaapt en staart voor zich uit; hij wrijft over zijn ogen, neus en oren.
 • Hij is chagrijnig, huilt om niets of wordt snel boos.

Hoe ziet een goed bedtijdritueel eruit?

U moet weten dat het bedtijdritueel niet langer dan 30 minuten mag duren, afhankelijk van de leeftijd van ons kind. De grote regel is dat het repetitief moet zijn, zodat onze baby zich veilig voelt: het begint met een kleine fase van het schoonmaken van de pyjama, daarna ontspanning en knuffelen (oh ja). Alle kinderen houden van routine!

Hoe gaan we om met wakker worden 's nachts?

Als dit gebeurt, is dat voor ons ouders vaak een ramp, maar geen paniek! U moet weten dat ons kind een fase van 10-15 minuten heeft om weer in slaap te vallen, idealiter om niet helemaal wakker te worden. Dus wat doen we ? Wij stellen hem eenvoudigweg gerust, wij begeleiden hem zodat hij zelf weer in slaap kan vallen. Het is duidelijk utopisch om te geloven dat hij het alleen zal kunnen doen als hij nog niet zelfstandig in slaap is gevallen. En tot slot: het is niet omdat hij praat of piept dat hij er niet alleen komt, wees geduldig!

Ken de belangrijkste fasen van regressie

Waaraan wordt een regressiefase herkend? Wanneer ons kind plotseling problemen ondervindt bij het in slaap vallen of tijdens dutjes overdag, is het ingewikkelder om dit in te stellen. Afhankelijk van de leeftijd zijn er dus belangrijke fases te onderscheiden:

 • Ongeveer 4 maanden : hormonale en emotionele ontwikkeling en verandering in de slaapstructuur.
 • Ongeveer 7/9 maanden : tijd voor de eerste tandjes, sterke behoefte aan mobiliteit en verlatingsangst.
 • Ongeveer 12 maanden : de leeftijd van lopen en cognitieve en emotionele ontwikkeling
 • Op 18 maanden : verlatingsangst nummer 2!
 • Ongeveer 2/3 jaar : leren spreken en periode van tegenstand

Hoe te handelen in deze soms ingewikkelde fases?

We hebben allemaal momenten van verlies ervaren in het licht van deze onverwachte fasen van regressie. Je moet deze periode gewoon rustig en objectief bekijken. Net als wolken die door de lucht gaan, zullen ze na verloop van tijd verdwijnen! Het is daarom nutteloos om de gewoonten van onze baby te veranderen en 's nachts een flesje toe te voegen om hem te kalmeren of hem het licht in de gang te laten... We houden ons aan onze goede rituelen die werken, zoals ze zeggen: "Je verandert geen team dat gewonnen".

Hoe zit het dan met de tijdsverandering?

Totdat hij 4 maanden oud is, heeft de tijdsverandering niet echt invloed op zijn slaap, pfff! Na deze leeftijd kunnen we onze kleine liefde 's ochtends in bed laten wachten, om geleidelijk 15 minuten per dag te verschuiven. Voor ongeduldige baby's zal de taak moeilijker zijn! Hiermee blijven we onze kleine rituelen volhouden en gaat de synchronisatie vanzelf!

Als we samenvatten, wat zijn de ‘beste’ op het noodlottige uur van de zandman ?

 • Een ideaal ingerichte, overzichtelijke en opgeruimde kamer. We zorgen ervoor dat de verschillende ruimtes, zoals omkleden, lezen en slapen, worden afgebakend. Wij controleren of de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% ligt. Het is niet nodig om de baby te veel te bedekken.
 • Zorg ervoor dat je regelmatig naar bed gaat, want dit worden allemaal gezonde en geruststellende gewoonten.
 • Zorg van tevoren voor een goede organisatie van de dag, met slaap- en maaltijdtijden aangepast aan de behoeften van onze kleintje.

Bronnen: Bostan Natalia - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters