Portrait Leia Sfez

Leia Sfez: portret van een muze

Een vleugje Jane B en Clara Luciani, Leia Sfez heeft deze charme, maar toch heel erg haar eigen charme. Bij Maison June houden we van de uitstraling die deze dertigjarige uitstraalt, moeder van drie kinderen, ondernemer, fashionista en hypercreatief. Zoom in op zijn reis, even voor de hand liggend als rijk, en het begint nog maar net...

De vrouw, de moeder

De rode draad van deze mooie vrouw is duidelijk mode. Instinctief maar ook gedreven door een prachtig familie-erfgoed, ontwikkelde Leia al snel een voorliefde voor het materiaal. Ze vertelt met humor en creativiteit over trends, het is geweldig! Met de lichaamsbouw van een model vragen we ons af waar haar drie zwangerschappen zijn gebleven?! Getrouwd met haar partner, de vader van haar kinderen, haar trouwe vertrouweling Gary Sfez, is ze vandaag de moeder van drie prachtige kinderen: India, Leeo en Gaspard. Haar familie-erfgoed leidde haar rechtstreeks naar de paden van mode en kunst, waar ze in 2008 een gerenommeerde koper ontmoette die haar alle fijne kneepjes van het vak leerde. Van Fashion Week tot Fashion Week, Leia is gepassioneerd door details, snitten en kleuren, maar niet alleen dat.

Leia Sfez en haar dochter India fotoserie Milk Magazine

De ondernemer

Hoewel ze een volleerde echtgenote en moeder is, blijft ze toch erg nieuwsgierig en hardwerkend. In 2011 creëerde Leia het merk Diapers & Milk, letterlijk “Diapers & Milk”, een kinderkledingmerk, een hobby die al snel een succesvol klein bedrijf werd. We herinneren ons nog deze mooie collecties bedrukte leggings van gerecycled katoen. Een paar jaar later, in 2016, besloot ze zich meer exclusief te wijden aan damesmode, waar ze haar inspiraties deelt op Instagram of Pinterest, wat haar een sterke geloofwaardigheid in de branche geeft.

Tot nu toe besteedt Leia haar tijd voornamelijk aan artistieke leiding, terwijl ze samenwerkt met bepaalde labels om digitale campagnes te creëren. Maar ze staat niet met beide benen in dezelfde schoen zoals ze zeggen, ze trekt hele toffe merken en projecten aan, met name met Mango of Tiffany & Co waarvoor ze de muze was.

Mode en decoratie zijn niet ver weg, Leia Sfez onthulde onlangs haar nieuwe kindje: The Oblist , een platform gewijd aan verzamelaars en estheten, een samentrekking van lijst en object. Deze nieuwe online site combineert op gedurfde wijze kunst, design en vintage. Waarom dit project? Bovenal houdt ze ervan om zich thuis te voelen en verschillende genres, tijdperken en stijlen te mixen. In het hart van deze site zoeken we naar objecten met een geschiedenis die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het is ook een uitstekende manier om je te concentreren op de duurzaamheid van een object, in een tijd waarin overconsumptie niet echt meer op zijn plaats is. Niet minder dan 130 kunstenaars en huizen van over de hele wereld samengebracht op The Oblist met referenties als Natalia Criado, Canoalab, Agustina Bottoni, Sophie Lou, Goossens… Elk stuk wordt zorgvuldig gekozen door Leia zelf.

De fashionista

Leia is niet alleen een liefhebber van mode, we kunnen zeggen dat het in haar genen zit. Zijn grootmoeder was niemand minder dan het model Wallis Franken en muze van de modeontwerper Claude Montana. Ze herinnert zich haar als een ware inspiratiebron, met een stijl die gekenmerkt wordt door jongensachtig maar toch heel vrouwelijk.

Haar stijl is een beetje Frans-jongensachtig, des te minder is meer spirit, altijd verfijnd en vrouwelijk. Ze wisselt elke dag af met stukken die even comfortabel als tijdloos zijn, zoals mannelijke jasjes, oversized overhemden, mom jeans, maar ook blouses met Peter Pan-kraag en trenchcoats, voor looks die haar slanke figuur flatteren. Zijn niche? Voel je altijd op je gemak. Een mooie mix van klassiek en scherp, altijd succesvol. Wij zouden alles geven voor zijn prachtige collectie Roger Vivier pumps! Onder de ontwerpers die ze leuk vindt zijn Prada, Jil Sander, Bottega Veneta, Daniel Lee…

De artiest

Als ze al met Diapers & Milk haar creativiteit had uitgeprobeerd, durfde ze de sprong in de kunst te wagen door tijdens de bevalling te beginnen met schilderen. Zoals zoveel mensen op dit punt in het leven vond ze er veel plezier in. Tot de grote kunstenaars die zij vereert behoren Klimt, Calder, Pierre Bonnard en anderen. In eerste instantie, zegt ze, was het voor de lol, maar al snel werden vrienden of vrienden van vrienden verleid door deze eerste werken op canvas. Zoals ze zeggen, kunst blijft voor iedereen te waarderen en is zeer subjectief bedoeld. Eén ding is zeker, Leia durft, heeft plezier, luistert naar haar verlangens en het werkt.

https://www.instagram.com/leiasfez/

Bronnen: Vogue Frankrijk / Milk Magazine

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters