Bébé tenu par papa

De meest modieuze voornamen in 2024

Bij Maison June konden we de eerste namentrends voor 2024 niet missen! Dit is misschien een overbodig onderwerp, maar we vinden het geweldig! En dan is het goed, de First Names Official van First Editions heeft de bekende prijzenlijst onthuld. Alba en Gabriel staan ​​nog steeds op het podium, maar er zijn een paar nieuwe jongens verschenen. Dus, wat zijn de favorieten voor meisjes en jongens?

Ontdek de 21e editie van de voornamengids 2024

Bent u in verwachting van uw kindje en bent u nog niet verliefd, iets wat voor de hand ligt aan de voornaam van uw toekomstige kind? Misschien is het dus tijd om je te verdiepen in de 21e editie van de voornamengids 2024 . Om deze beroemde ranglijst tot stand te brengen, hebben Claire Tabarly-Perrin en Stéphanie Rapoport, de auteurs van het boek, gegevens van INSEE en statistieken van grote steden met elkaar vergeleken. In de kern van het boek ontdekken we graag de oorsprong, betekenis, variaties en belangrijke trends van meer dan 12.000 vrouwelijke en mannelijke voornamen. Van zeldzame voornamen tot de meest moderne, vintage of wijdverspreide voornamen, we vinden ook 50 ranglijsten en thema's, evenals een notitieboekje aan het begin van het boek om ouders te helpen hun ideeën op te schrijven en tabbladstickers om hun favoriete voornamen te markeren! Een leuk cadeau om jezelf als toekomstige ouders te geven.

De populairste meisjesnamen in 2024

Het is niet verwonderlijk dat Alba bovenaan de ranglijst blijft staan ​​en dat Louise naar de tweede positie gaat, vóór Jade. In de befaamde top 20 komen Alma en Inaya binnen terwijl Inès en Léa vertrekken. De grote trend zijn korte namen geïnspireerd door Moeder Natuur. Voornamen die eindigen op "a" blijven een mooie plek in de harten van toekomstige ouders behouden en behouden.

Onder de top 5 meisjesnamen vinden we:

Alba : afkomstig van het Latijnse “alba” wat wit betekent, de oorsprong van de voornaam Albane en vrouwelijk van Alban. Een voornaamsymbool van zuiverheid dat op 22 juni wordt gevierd.

Louise : een Germaanse voornaam die illustere vechter betekent, ze is roekeloos en sociaal, ze wordt gevierd op 15 maart.

Jade : Afkomstig van het Spaanse “piedra de la ijada” wat zijsteen betekent, het is stralend en open van aard en wordt gevierd op 10 maart.

Amber : van het Arabische woord “ambra” dat ambergrijs betekent, het is communicatief en charmant en wordt gevierd op 7 december.

Emma : gedragen door verschillende koninginnen van Frankrijk en Engeland, deze voornaam is van Germaanse oorsprong en wordt gevierd op 19 april.

Andere klompjes? Romy, Rose, Anna, Alice, Mia, Léna of Lou…

De populairste jongensnamen in 2024

Bij de jongens gaat Gabriël nog steeds aan de leiding, voor Léo die hem blijft volgen voor de eerste plaats. Op de 3e plaats vinden we Raphaël dan tot onze grote verrassing een grote stijging van de voornaam Noah die op de 4e plaats arriveert. De trend is korte, retronamen met bijbelse inspiraties.

Onder de top 5 jongensnamen vinden we:

Gabriël : Deze voornaam komt van de Hebreeuwse “gavar” kracht en “El” God, het is gevoelig en vrijwillig en wordt gevierd op 29 september.

Leeuw : afkomstig van het Latijnse “leo” de leeuw, hij is dynamisch en doorzetter en wordt gevierd op 10 november.

Raphaël : Deze voornaam komt van het Hebreeuwse “rephaël”, wat betekent dat God genezen heeft. Vrolijk en dynamisch, het wordt gevierd op 29 september.

Noah : Het komt van het Hebreeuwse ‘noah’, wat kalmte, rust betekent. Introvert en bescheiden, hij wordt gevierd op 10 november.

Mael : Het komt uit het Bretons en betekent prins en opperhoofd. Hij is ambitieus en nieuwsgierig en wordt gevierd op 24 mei.

En zo niet, kom op, nog een paar laatste voor de lol! We vinden Louis, Jules, Arthur, Adam, Lucas, Isaac, Gabin…

Bronnen: Bostan Natalia - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters