Couple qui se tient par la main

Hoe kunt u als koppel uw batterijen opladen?

Geen mens is gemaakt om een ​​leven lang onvermoeibaar dezelfde routines te herhalen. Een liefdevol koppel zijn twee mensen, met twee verschillende levens, die toch samenleven. Alles delen is geruststellend en stimulerend, maar het is essentieel om een ​​beetje te ‘ontsnappen’ aan het dagelijks leven, en dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat je ver weg moet gaan.

Zoek samen een “klein” momentje

Als onze kinderen heel jong zijn, geven ze ons zelden de tijd om te ademen. We zullen zeggen dat ze nog steeds afhankelijk zijn voor maaltijden, slaap, activiteiten en dergelijke! Kortom, ruimte creëren voor twee wordt behoorlijk ingewikkeld en het betalen van een nanny is soms duur. Het is echter essentieel om samen te zijn. Dus waarom zou je niet een kopje koffie drinken voordat je naar je werk gaat en nadat je de kinderen hebt achtergelaten? Een goed idee dat snel een gewoonte kan worden.

De uitnodiging, thuis!

We willen vaak uitgaan en samen een leuk restaurantje hebben. Het weer, de vermoeidheid en de financiën kunnen ons echter inhalen. Wat als we onze wederhelft thuis uitnodigen? Het lukt ons om de kinderen eerst aan het eten te krijgen, we kleden ons aan en gaan aan de slag!

Weet hoe je moet decomprimeren voordat je ervan geniet

De realiteit is dat het dagelijks leven soms wordt gekenmerkt door gevaren en ergernissen. Om beter samen te kunnen genieten en quality time te hebben, is het belangrijk om vooraf te decomprimeren. Vaak hebben we de neiging om bij onze dag stil te staan, denkend aan de school van de kinderen, onze baas die ons irriteerde, enz. Laten we dus accepteren dat we, voordat we iets gaan drinken met onze geliefde, er een beetje over kunnen praten. zak en ga dan verder.

Alleen ontspannen, ja, maar dan samen

Laten we het uitleggen! Voor hem betekent ontspannen als hij thuiskomt van zijn werk: lekker douchen, een beetje spelen op zijn smartphone en eindelijk beschikbaar zijn voor ons. Van onze kant zal het zijn: een vriend bellen, een uur lang onze favoriete sport beoefenen en dan helemaal klaar zijn! Het idee is enerzijds om elkaars ruimte te respecteren om daarna beter samen te komen, of om beter samen te zijn tijdens dit moment van individuele vrijheid.

Lach zonder de kinderen

Ja, wij zijn niet alleen ouders! Als de sfeer thuis belangrijk is en onze kinderen een bron van vreugde zijn, is het essentieel om die ook buiten te vinden. Dus voel je niet schuldig, laten we uitgaan en ons bij onze vrienden voegen, we hebben genoeg tijd om na te denken over het opstaan ​​de volgende ochtend! Een stel is ook twee mensen in de samenleving, deze momenten zijn uiterst belangrijk.

Verras elkaar

“Aaah als ik een man was, zou ik kapitein zijn...” zoals Diane Tell zo treffend zong, als mannen zich vaker in de schoenen van een vrouw zouden verplaatsen! We kunnen inderdaad ook denken aan de beroemde film ‘What Women Want’ met de knappe Mel Gibson… Zoveel verwachtingen die we dagelijks koesteren tegenover onze dierbaren. Ja, maar tijden veranderen en ook vrouwen kunnen het voortouw nemen. Laten we ons dus vaker afvragen welk cadeau hem zou plezieren? Wat als hij een maaltijd met ons wil delen voor de lunch? Kortom, iedereen moet om de beurt de ander verrassen.

Ontsnap af en toe

Of het nu niet ver van huis is of een paar uur vliegen, we moeten er als koppel tussenuit. Twee geliefden lijken een beetje op een bedrijf, je mag het nooit laten vallen, altijd innoveren, voortdurend vooruitgaan, je imago verbeteren. Een weekendje Frankrijk of Sicilië is dus te verwachten, anders is het zeker dat het nooit zal gebeuren. Dat zou jammer zijn.

Breng het huis tot leven

Een echtpaar mag niet in zelfvoorziening leven. Om zijn volledige potentieel tot uitdrukking te brengen, moet het communiceren met de buitenwereld. Om deze reden is een huis dat een beetje rommelig is, een huis dat leeft, een stel dat zich niet alleen goed voelt samen, maar zich ook goed voelt in de gemeenschap. Het is dus nuttig om een ​​of twee keer per maand een etentje thuis met vrienden te organiseren. Er even tussenuit gaan betekent ook dat je je vrienden toegang geeft tot je privacy.

Doorbreek de routine een beetje

Maandag en woensdag is sport. Dinsdag is shoppen. Vrijdag is het schoonmaaktijd. Dus ja, ook al zijn de mechanica goed geolied en dat is geruststellend, af en toe moet je de goede ‘routine’ een beetje door elkaar schudden. Geen paniek, het voordeel zal alleen maar beter zijn. Wat als we deze keer op dinsdag een afterwork-feestje hadden met mijn geliefde na het werk? Maar goed ook, oma zorgt ervoor dat de kinderen opgehaald worden! Gegarandeerde endorfine-rush.

Bronnen: kegfire - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters