Femme enceinte

Zwanger ? De eerste tekenen die onmiskenbaar zijn!

Of we deze zwangerschap nu gepland hebben of niet, er is een tijd dat ons lichaam tegen ons spreekt. Dat is alles, we verwachten misschien een kind, maar wat zijn dan de tekenen die ons op het pad kunnen zetten? Alle specialisten zijn unaniem en je hoeft ze alleen maar te herkennen.

Logischerwijs zijn er twee scenario's om zwanger te worden: onbeschermde geslachtsgemeenschap of het vergeten van de pil. U moet echter weten dat de effectiviteit van de anticonceptiepil, de pleister of zelfs de vaginale ring over het algemeen slechts 92% bedraagt, wat een kleine, significante risicofactor oplevert. De tekenen van zwangerschap variëren van vrouw tot vrouw, maar het is belangrijk om een ​​test te doen als de intuïtie te sterk wordt.

Mijn menstruatie is laat

Dit is vaak het belangrijkste teken van een mogelijke zwangerschap: late menstruaties. Als onze cyclus vrij regelmatig is en we een goede week te laat zijn, dan is het goed om je een beetje zorgen te maken! Je moet weten dat onze cyclus gemiddeld 28 dagen duurt, maar deze kan variëren tussen de 25 en 35 dagen, dus laten we de kalender in de gaten houden! Maar waarom hebben we dan onze menstruatie?

In werkelijkheid doen zich perioden voor waarin de hormonale productie, oestrogeen en progesteron, afneemt en de eicel niet is bevrucht, waardoor het baarmoederslijmvlies losraakt en er bloedstroom optreedt. Als we zwanger zijn, blijven de hormonale niveaus hoog en komen er daarom geen menstruaties.

Andere redenen die een late menstruatie kunnen verklaren: een afslankdieet, een verandering in anticonceptie of zelfs een emotionele schok.

Was onze laatste menstruatie lichter dan normaal? Dit kunnen “verjaardagsregels” zijn. Dit fenomeen kan bij 1 op de 4 vrouwen voorkomen tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Wanneer het embryo zich ongeveer 8 dagen na de bevruchting aan de baarmoederwand vastklampt, gaat dit gepaard met een kleine bloeding.

Mijn borst is gevoeliger

We moeten altijd alle kleine zwakheden of veranderingen in onze borst vastleggen. Ten eerste is het preventief en helpt het om het kleinste probleem op te sporen; aan de andere kant is het een ander dominant symptoom als we zwanger zijn.

U moet weten dat de borsten vanaf de eerste dagen van de zwangerschap veranderen en dat dit de komende maanden zo zal blijven. Maar hoe zien onze borsten eruit als we mogelijk zwanger zijn? Ze zijn zwaarder, zwellen op, de tepel en tepelhof worden donkerder. Deze symptomen kunnen optreden zelfs voordat uw menstruatie stopt.

Mijn maag doet een beetje pijn

Om het embryo, dat een baby zal worden, te huisvesten, trekt de baarmoeder zich samen om het volume te vergroten. Deze manifestatie kan behoorlijk pijnlijk zijn, maar niet alle vrouwen hebben er last van. We kunnen ook ligamentpijn hebben, vaak in de lies. En ten slotte kunnen we onder invloed van oestrogeen vaak de drang hebben om te urineren.

Wat de manifestaties betreft, kunnen sommige vrouwen problemen hebben met een opgeblazen gevoel of constipatie, wat allemaal ook verband houdt met hormonale veranderingen.

Wanneer moet ik mijn zwangerschapstest doen als ik denk dat ik zwanger ben?

Sommige vrouwen denken dat niet alle zwangerschapstesten gelijk zijn, maar ze zijn allemaal voor 99% betrouwbaar. Ze worden verkocht in supermarkten of apotheken en kosten tussen de 5 en 10 euro, niet vergoed door de sociale zekerheid.

Voor degenen die de test onmiddellijk in een medisch analyselaboratorium willen doen, is het noodzakelijk om een ​​recept te laten uitschrijven door de behandelend arts.

Het heeft uiteraard geen zin om een ​​zwangerschapstest te doen de dag na onbeschermde seks of als je de pil bent vergeten. Je zult logischerwijs moeten wachten op de datum van de volgende periode. In dit specifieke geval is het veel beter om dit 's morgens te doen, wanneer de urine goed geconcentreerd is. Tel 14 dagen na het begin van uw laatste menstruatie en dit kan de datum van bevruchting zijn.

Mocht de test positief zijn, dan is dit goed nieuws. Zonder al te veel uitstel dient u contact op te nemen met een verloskundige of gynaecoloog, want echo's, bloedonderzoek en strenge medische controle zullen volgen.

Bronnen: Yakobchuk Olena - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters