Voyage en famille en van

Ik ben mijn familie-roadtrip aan het plannen!

(Ver weg) reizen met je kinderen is een prachtige kans om onvergetelijke herinneringen te maken en deze open te stellen voor de wereld! Om dit in het echte leven werkelijkheid te maken, moeten we echter de feiten onder ogen zien, het is noodzakelijk om het te programmeren en te anticiperen op alle voorbereidingen. Maar wat zijn dan de essentiële stappen om daar te komen?

Richt u goed op de bestemming

Er zijn veel bestemmingen mogelijk om een ​​leuke familieroadtrip te organiseren. Om optimaal te genieten van dit lange uitje kun je uiteraard kiezen voor bijvoorbeeld Costa Rica, Egypte, Griekenland, Schotland, Bali of Martinique. Voor onze tieners aarzelen we bijvoorbeeld niet om onze mouwen op te stropen en hen te betrekken bij de keuze van de plaatsen die we willen ontdekken. Probeer bijvoorbeeld eens de Verenigde Staten, Indonesië of Zuid-Afrika. Ze zullen volledig in staat zijn om te waarderen, door de straten te lopen, monumenten te bezoeken. Voor een lange reis kunt u zich het tijdsverschil veroorloven!

Controleer of al het papierwerk up-to-date is

Uiteraard is het, afhankelijk van waar u heen gaat, noodzakelijk dat het hele gezin over de papieren kan beschikken. Als u met de auto, busje of camper vertrekt, controleert u bij uw verzekering of het voertuig in het buitenland goed verzekerd is. We hebben het in het bijzonder over:

 • Paspoort
 • ID-kaart
 • Vaccins
 • Reisverzekering
 • Internationaal rijbewijs

Plan alle fasen van de roadtrip

Over het algemeen geldt dat als ouders gelukkig zijn, de kinderen dat ook zijn. Wanneer u echter besluit een gezinsroadtrip te organiseren, moet er voor ieder wat wils zijn. Wat het reisschema betreft, worden we wat rustiger, in die zin dat het beter is om minimaal 3 nachten op dezelfde plek te blijven. De kinderen kunnen zich tijdens hun vertrek een beetje ontspannen, ook al betekent dit dat ze wat kennissen moeten maken. Ouders kunnen een perfecte mix aanbieden tussen culturele en sportieve uitjes en leukere uitstapjes voor kinderen.

Vliegtuig-, trein- of boottickets en voertuigcontrole!

Het is algemeen bekend: hoe eerder hoe beter, qua prijs en organisatie! En dan is het enigszins geruststellend om het transport al geregeld te hebben! Ongeacht het vervoermiddel, elk heeft zijn voor- en nadelen, alles zal ook afhangen van het type reis en de bestemming. Het busje en de camper bieden meer vrijheid, waaronder de mogelijkheid om vrijwel overal te slapen en minder bezochte gebieden te verkennen. Wanneer u het vliegtuig neemt, moet u mogelijk een budget toevoegen voor autoverhuur ter plaatse.

Boek accommodatie

Voor elke fase van de reis met uw kinderen boeken wij alle accommodaties vooraf. Om leads te vinden, wenden we ons spontaan tot sites als Booking, Abritel of Airbnb. Le Bon Coin is ook een optie, evenals de Gîtes de France of jeugdherbergen die kamers kunnen aanbieden tegen een zeer betaalbare prijs. Als het avontuur ons in de verleiding brengt, kunnen we heel goed de nacht op een camping proberen, hoog in een hut.

Kort voor de grote start!

De kleine controle bij de dokter

Het is goed om ervoor te zorgen dat alle vaccinaties up-to-date zijn. Afhankelijk van de bestemming kan de arts ter plaatse ook enkele nuttige medicijnen voorschrijven. Laten we niet vergeten de EHBO-doos te vullen.

Maak een to-do-lijst, zodat je niets vergeet

Lijstjes zijn goed! vooral als we met meer dan twee zijn! Het kan van alles en nog wat zijn, maar het is goed om je hoofd leeg te maken met een to do-lijst. Een boek, zijn favoriete jasje, kinderspelletjes en meer...

Eén of meerdere bagagestukken voor het gezin?

Het hangt allemaal af van de leeftijd van onze kinderen! In werkelijkheid geldt: hoe kleiner ze zijn, hoe gemakkelijker het is om spullen in de grote koffer van hun ouders te passen. Of we kiezen voor een enkele koffer voor twee kleine kinderen. Om beter je weg te vinden, delen we ieders kleding in, bijvoorbeeld in verschillende hoezen. Bij vertrek kun je er ook voor kiezen om alleen het absolute minimum mee te nemen en ter plekke te kopen wat je nodig hebt. Voor onze kleintjes nemen we vacuümverpakte puree en luiers mee, erg handig indien nodig

Vergeet niet om de kinderen tijdens de reis bezig te houden

We bedenken een aantal dingen die heel goed zullen werken:

 • Potloden en kleurstoffen
 • Interactief tablet
 • Verhaalboxen en luisterboeken
 • Een spel van 7 gezinnen
 • Kleine rubiscube-gadgets, magnetische spellen, montage
 • Pijlwoorden, kruiswoordraadsels en dergelijke

  De World Travellers -site is een informatief portaal en een ware goudmijn voor wie nog op zoek is naar inspiratie. En in het beste geval kunnen ze zelfs hun kant-en-klare diensten aanbieden voor een geweldige roadtrip met het hele gezin.

  Bronnen: Miguel Moebius - stock.adobe.com

  Terug naar boven Terug naar blog
  multi éléments dans enveloppe
  Geluksexperts
  Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
  papier écologique
  Leven in roze en GROEN
  Duurzaamheid in het hart van onze projecten
  tampon MJ
  Made in Maison June
  Gegarandeerde kwaliteit!
  cœur dans enveloppe
  Testen en adopteren
  Ontvang een indruk met onze gratis monsters