Femme enceinte regarde une échographie

Ik bereid me voor op mijn zwangerschap: de 8 stappen die ik moet volgen

Heb je een diep verlangen om een ​​kind te krijgen en je eigen gezinnetje te stichten, verenigd en vol liefde? Het is allereerst belangrijk om je goed voor te bereiden op je zwangerschap en zo alle kansen aan je kant te zetten. Het is essentieel om jezelf fysiek, mentaal en emotioneel voor te bereiden op dit buitengewone avontuur.

In de kern van dit artikel leer je over de belangrijke stappen die je moet nemen vóór de zwangerschap, inclusief medische onderzoeken, voeding en emotionele voorbereiding (heel belangrijk!). Maak je klaar om aan een spannende en verrassende reis naar het moederschap te beginnen. Degene van je leven!

Hoe bereid je je lichaam voor voordat je zwanger wordt?

1. Ik plan een prenatale gezondheidscheck

Wanneer u overweegt om ouder te worden, is de eerste stap het maken van een afspraak met uw arts of gynaecoloog. Een preconceptioneel medisch consult is van cruciaal belang om uw algemene gezondheid te beoordelen, uw medische geschiedenis te bespreken en uw zwangerschap op een rustige manier te plannen. Uw arts kan u ook adviseren over de medicijnen die u momenteel gebruikt en adviseren deze indien nodig aan te passen.

2. Ik kies de juiste voedingssupplementen

Voedingssupplementen, vooral foliumzuur, zijn essentieel vóór en vanaf de eerste weken van de zwangerschap. Foliumzuur vermindert het risico op geboorteafwijkingen van de neurale buis (primitieve zenuwstelsel van embryo's) bij baby's. Begin met het innemen van deze supplementen al voordat u zwanger wordt, zodat uw lichaam over alle vitamines en mineralen beschikt die essentieel zijn voor de groei van de toekomstige foetus.

3. Ik heb een gezonde en coole levensstijl

Het is cruciaal om een ​​gezonde levensstijl aan te nemen voordat u zwanger wordt. Dat betekent :

Eet een uitgebalanceerd dieet: Eet een verscheidenheid aan voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, waaronder fruit, groenten, volle granen, caloriearme eiwitten en magere zuivelproducten.
Oefening: Zorg voor regelmatige fysieke activiteit om uw fysieke conditie te versterken en een gezondere toekomstige zwangerschap te bevorderen.
Vermijd schadelijke stoffen: Stop met roken en beperk je alcoholgebruik, dit komt tijdens je zwangerschap alleen maar gunstiger uit.
Beheer stress: leer hoe u met stress om kunt gaan door meditatie, yoga of diepe ademhaling te beoefenen om uzelf emotioneel voor te bereiden op de zwangerschap.

4. Ik maak de balans op van mijn medische onderzoeken

Tijdens de periode vóór de zwangerschap moet u bepaalde medische onderzoeken plannen om er zeker van te zijn dat u gezond bent om zwanger te worden. Deze tests kunnen een volledige bloedtest, een uitstrijkje van de baarmoederhals, indien nodig een mammografie en bijgewerkte vaccinaties omvatten.

5. Ik houd mijn menstruatiecyclus bij

Het begrijpen van uw menstruatiecyclus is essentieel voor het bepalen van uw vruchtbare dagen. U kunt mobiele apps of kalenders gebruiken om uw menstruatie bij te houden en de ovulatieperiode te bepalen. Dit kan uw kansen om zwanger te worden zelfs vergroten.

6. Ik raadpleeg een diëtist

Een gezond en uitgebalanceerd dieet is cruciaal vóór en uiteraard tijdens de zwangerschap. Raadpleeg indien mogelijk een voedingsdeskundige om de balans op te maken van uw dieet en aanbevelingen te krijgen die specifiek zijn voor uw profiel. Mogelijk moet u uw dieet aanpassen voorafgaand aan een toekomstige zwangerschap.

7. Ik bereid me emotioneel voor

Emotionele voorbereiding is net zo belangrijk als fysieke voorbereiding. Zwangerschap en moederschap kunnen emotioneel intense tijden zijn. Het is daarom essentieel om aan je emotionele welzijn te werken. Hier zijn enkele stappen die u moet volgen:

Communiceer met uw partner: Bespreek uw verwachtingen, zorgen en visie op het ouderschap met uw partner. Open communicatie versterkt uw onderlinge steun. Zonder twijfel !
Focus op ondersteuning: Identificeer mogelijke steungroepen, zoals steungemeenschappen voor aanstaande ouders of een psychologische hulpverlener, om u te helpen omgaan met de emoties en veranderingen die gepaard gaan met zwangerschap.
Oefen ontspanning: Leer ontspanningstechnieken zoals meditatie, diepe ademhaling of yoga om stress en angst te beheersen.
Informeer uzelf over zwangerschap: hoe meer u weet over het zwangerschapsproces, hoe beter u voorbereid zult zijn. Lees boeken om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen, volg cursussen of raadpleeg gespecialiseerde sites voor meer informatie. Het oude gezegde luidt: “Een gewaarschuwd mens heeft twee armen!” ".

8. Ik maak de balans op van de financiën

Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij dit onderwerp om schadelijke stress voor uw zwangerschap te voorkomen! Het is duidelijk dat, zelfs als niets ooit perfect zal zijn, je er rekening mee moet houden dat een zwangerschap en vooral een kind een extra kostenpost is. Maak een budget om te anticiperen op de kosten die gepaard gaan met zwangerschap, bevalling en leven met een pasgeboren baby. Zorg ook voor een goede zorgverzekering! Essentieel met alle medische onderzoeken, echo’s en bloedonderzoeken die nog komen gaan.

Je voorbereiden op je zwangerschap en jezelf in de beste omstandigheden plaatsen is essentieel om dit prachtige avontuur van het moederschap te begrijpen. Door deze korte praktische gids te volgen, weet u zeker dat u alle kansen op een toekomstige zwangerschap in volledige fysieke en emotionele gezondheid aan uw zijde kunt zetten. Het is tijd om afstand te nemen van het vrouw-zijn.

Bronnen: ViDi Studio - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters