Jeune femme qui danse

Wat als we nul resoluties zouden nemen?

Waarom een ​​specifieke datum kiezen om beter te gaan eten, meer te gaan sporten, minder te feesten tijdens de week met vrienden, en meer, als je wilt? Het nieuwe jaar staat vaak synoniem voor nieuwe (of oude) goede voornemens. Wat als we dit jaar 2024 de situatie zouden veranderen zonder enig voordeel te behalen? Zou dit veelbelovender zijn voor onze projecten?

Oplossing = mislukking?

Het is belangrijk om te weten waarom het altijd moeilijk is om onze “goede” voornemens na te komen, terwijl we ze aanvankelijk zonder enige vorm van beperking maakten? In werkelijkheid is het veel meer een mode, mentale bevelen dan echte verlangens. En wie zei dan dat januari van het volgende jaar het meest bevorderlijk was voor verandering? Zou u niet liever de maand september verkiezen als u erover nadenkt?

Onze motivatie, waar te tekenen, hoe te identificeren?

Om effectief te zijn, moeten onze motivatie en onze neiging om iets te doen van onszelf komen. Als we in dit geval besluiten om besluiten te nemen, ongeacht het onderwerp, moeten deze voortkomen uit onze intrinsieke en niet uit onze extrinsieke aard. Kortom, als we besluiten om twee keer per week te gaan sporten, vooral om onze partner een plezier te doen, is het zeker dat het niet lang of niet lang zal werken. Terwijl als het diep voortkomt uit ons verlangen om ons minder angstig en sterker te voelen en bijvoorbeeld te stoppen met roken, de kans groter is dat het zal slagen. Laten we tot slot opmerken dat wanneer we meer zeggen ‘we moeten’, dit iets is dat we gematigd willen.

Onze minder goede gewoonten kunnen ons dingen onthullen

Elke avond na het werk is het glaasje wijn erg gezellig. Het is echter overbodig en erger nog, het wordt uiteindelijk een ‘slechte gewoonte’, waarvan we heel goed weten dat het tot een vorm van afhankelijkheid leidt. Maar waarom kunnen we er niet vanaf komen? Is het omdat we gestrest zijn? Is het omdat we ons vervelen? Kan dit beroemde glas ons eindelijk doen begrijpen dat het, als we de onderliggende oorzaken analyseren, een leemte opvult? De winst zou zijn om het te begrijpen en deze gewoonte in een andere te transformeren, uiteraard na analyse.

Beetje bij beetje vliegt de vogel weg van het nest

Je bereikt de top van de berg niet met de eerste stap. In dit geval, als we onszelf veel resoluties opleggen, als we ons aan veel onderwerpen committeren, kan het programma voor ons erg compact lijken. Om je vleugels uit te slaan, moet je dus klein beginnen. Als organisatie bijvoorbeeld niet ons sterke punt is, gaan we niet beginnen met het maken van draaitabellen en het belasten van het dagelijks leven met taken.

De term resolutie mag niet verwant zijn aan berusting. Het is goed dat datgene waar we het meest naar verlangen van ons komt: het lef om stap voor stap de berg te beklimmen. De vogel kan niet beweren dat hij zelf voedsel zoekt zonder echt te weten hoe hij moet vliegen.

Om dit bericht vol goede wil samen te vatten, telt alleen ONZE motivatie. Hoe zit het dan met de goede voornemens voor het nieuwe jaar? Als we er een paar hebben, moeten we onszelf dan een startpunt geven om onszelf een hart onder de riem te steken voor het werk. Wij denken dat er een beetje van beide nodig is. En om deze verschillende resoluties uit te voeren, zal motivatie niet onze enige bondgenoot zijn, maar ook nauwkeurigheid. Laten we ook onze normen verlagen en eerlijk zijn tegenover onszelf.

Enkele eenvoudige ‘voornemens’ die u kunt naleven om uw dagelijks leven te verbeteren

Waarom jezelf onder druk zetten? Het is inderdaad belangrijk om groot te denken, maar wel zoveel mogelijk. Dus als onze resoluties niet binnen handbereik zijn, waarom beginnen we dan niet met kleine, betaalbare acties? Daarom zijn hier enkele eenvoudige ideeën die u kunt implementeren om trots op uzelf te zijn.

  • Sport 10 minuten per dag : casual is dat meer dan een uur per week!
  • Lees een boek per maand : leer jezelf anders, zelfs met een microroman, een verzameling korte verhalen, wat dan ook, het zal op ons woord zijn.
  • Verbreek de verbinding met de netwerken gedurende 1 uur per dag : totaal verslavend, sociale netwerken zijn in staat ons een moment in beslag te nemen, en wat als we de verbinding een beetje zouden verbreken, al was het maar om beter terug te komen.
  • Met mate televisie kijken : ervoor kiezen om ernaar te kijken in plaats van het zonder reden aan te zetten, gewoon uit gewoonte van achtergrondgeluiden. Voor een goede film of serie.
  • Ontvang meer nieuws van dierbaren : we vergeten het korte telefoontje, en toch is het zo nuttig, al is het maar voor 5 of 10 minuten. Hiermee kunt u onmiddellijk opnieuw verbinding maken!

Bronnen: Andrii Nekrasov - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters