Portrait Marjorie Lièvre

Moeder worden op je veertigste: het verhaal van Marjorie

Marjorie Lièvre is al enkele jaren National Retail Performance Manager bij BoConcept. Jong begon ze haar carrière bij dit Deense bedrijf en klom snel door de gelederen. Geïnvesteerd, volhardend en hardwerkend, bouwt ze aan een succesvolle professionele carrière en reist ze de hele wereld over. Zonnig, sportief en uiterst positief, vindt Marjorie niettemin dat het tijd is om op haar veertigste aan het andere grote project van haar leven te beginnen, dat net zo spannend is: moeder worden! Ze vertelt ons haar verhaal.

Ik ben erg avontuurlijk en reizend van nature, ik heb altijd al met een snelheid van 160 kilometer per uur willen leven. Toen ik jonger was, was het krijgen van een kind nooit een onderdeel van mijn plannen. Ik had nog zoveel andere projecten te verwezenlijken: reizen, de wereld ontdekken, mijn lange studie afronden en mijn professionele carrière ontwikkelen. Het leven van mijn vrienden, die moeder werden toen ze in de twintig waren, deed me niet dromen, ik had de indruk dat ze zichzelf de verwezenlijking van hun dromen ontzegden om voor hun kind te zorgen... Maar in feite was het krijgen van een kind hun eigen droom werkelijkheid!

Toen ik 35 werd, was mijn professionele situatie stabiel en goed ingeburgerd, ik had veel gereisd in veel landen, dus deze keer dacht ik na over het project om moeder te worden, omdat ik voelde dat dit het juiste moment voor mij was. Ik had de man die ervoor zorgde dat ik een kind wilde krijgen nog niet ontmoet, en ik wilde me niet ‘vergissen’ over de gekozen persoon, ook al had ik geen vaste criteria. Ik leidde een gelukkig leven zonder beperkingen, maar ik miste duidelijk iets om dit geluk te vervullen: het stichten van een gezin.

Op 38-jarige leeftijd ontmoette ik mijn huidige partner. Er wordt vaak gezegd dat als je elkaar op oudere leeftijd ontmoet, alles sneller gaat. Alles ging vanzelf en we hadden al besproken dat we binnenkort een kind zouden krijgen. Ik stelde mezelf veel vragen: kan ik gemakkelijk zwanger worden? Ben ik vruchtbaar? Omgekeerd heb ik nooit getwijfeld aan het feit dat ik te laat een kind krijg en aan de extra risico's die dit met zich mee kan brengen.

Tegenwoordig is het voor mij heel normaal om een ​​kind van boven de 40 te hebben.
En zo werd ik één jaar na onze ontmoeting zwanger! Het ging uiteindelijk heel snel!

Ik heb een geweldige zwangerschap gehad vol vreugde en geluk! Ik bleef mijn favoriete sporten beoefenen gedurende de hele zwangerschap en tot de laatste dag: zwemmen, lange wandelingen, elliptische fiets, indoor fietsen. Vanwege mijn leeftijd kreeg ik geen bijzondere follow-up, noch zelfs andere aanbevelingen om mijn zwangerschap uit te dragen. Ik ben de dag voor mijn uitgerekende datum bevallen en alles ging prima.

Het gaat uitstekend met mijn zoon, ik heb geen specifieke vragen over het moederschap van 40 jaar. Ik heb eerder precieze ideeën over zijn opleiding en de waarden die ik hem wil overbrengen, omdat ik zelf een gelukkige jeugd vol liefde heb gehad en ik denk dat dit het belangrijkste is voor zijn goede ontwikkeling.

Mijn beste advies om op je veertigste moeder te worden van je eerste kind?

Er is geen verschil tussen zwanger zijn op je 20e of 40e, de zwangerschapssymptomen zijn hetzelfde, je kunt complicaties krijgen bij een zwangerschap op je 20e en geen problemen bij een zwangerschap op je 40e. Een gezonde levensstijl is zeker nog belangrijker als je op je 40e zwanger bent: ik bleef heel gezond eten, en meerdere keren per week sporten, een sedentaire levensstijl is nooit goed tijdens de zwangerschap, je moet de activiteit vinden die bij je past maar wacht niet tot je zwanger bent om een ​​gezonde levensstijl te gaan leiden! Naar mijn mening ligt het enige verschil tussen moeder worden op 40-jarige leeftijd in je persoonlijkheid en je levensstijl: sereen, gelukkig, stressvrij en positief zijn zal je enorm helpen om je zwangerschap uit te voeren!

Bronnen: Marjorie Lièvre

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters