Barres céréales faites maison

Hoe kunnen we een gezond en lekker tussendoortje voor onze kinderen bereiden?

Hmm, mama’s lekkere snack! Het is het moment van de dag waar alle kinderen dol op zijn, en niet voor niets heeft het veel voordelen. Er zijn echter enkele basisregels die u moet volgen, zodat het zijn volledige potentieel kan benutten! Aan het einde van het artikel wacht u een zelfgemaakt en heerlijk recept.

Een essentiële snackpauze voor onze kinderen

Is de snack van 16.00 uur essentieel voor onze kinderen? Het antwoord is ja ! Onze lieve kleintjes, vaak tussen de 5 en 8 jaar oud, hebben een hoge energiebehoefte. Hun kleine lichaam heeft echter weinig ruimte om glucose op te slaan en daarom moeten ze idealiter elke 4 uur eten. Ook hebben ze misschien niet genoeg te eten in de kantine, dus hebben ze energie nodig om het vol te houden tot etenstijd. Het zal zeer gunstig zijn voor hun intellectuele of fysieke inspanningen na schooltijd.

Wat is een goed uitgebalanceerd tussendoortje?

Qua balans is het goed dat de snack qua voedingswaarde klopt. In het beste geval zou je moeten proberen een paar regels te respecteren wanneer ze op school zijn of wanneer ze uitgaan, op weg naar huis. Maar wat is dan de basis?

  • Water om jezelf te hydrateren , geen frisdranken en vruchtensappen meer die te veel onnodige koolhydraten bevatten. Bovendien zijn ze absoluut niet dorstlessend. Geen interesse !
  • Koolhydraten, maar wees voorzichtig, niet zomaar koolhydraten : kant-en-klare taarten, smeersels en chocoladerepen vermijden we absoluut. Deze stijgen heel snel in het bloed en zorgen voor een piek in de bloedsuikerspiegel, maar dalen meteen weer naar beneden, dus ook daar heeft het geen zin. Wat is er nodig? Bij voorkeur volkoren koekjes, volkoren ontbijtgranen of volkoren brood, dat gemakkelijk vast te houden is aan het lichaam. Bovendien vermijden we mogelijke gewichtsproblemen.
  • Vers fruit is ideaal als dat kan , maar dit is niet altijd het geval, dus doe een compote in het zakje om te drinken, indien mogelijk zonder toegevoegde suiker.
  • Sommige oliehoudende zaden zeggen gedroogde vruchten . Wees echter voorzichtig, want ze zijn behoorlijk vet en bevatten veel calorieën, dus zorg ervoor dat u de hoeveelheid beperkt, bijvoorbeeld 5 tot 6 amandelen, walnoten of hazelnoten.
  • Een yoghurtachtig zuivelproduct om te drinken of een klein stukje kaas , gemakkelijk in je snackdoosje te stoppen.

En wat moet je absoluut niet doen?

Daarom vermijden wij te stevige tussendoortjes, die 's avonds de eetlust kunnen bederven. Idealiter hebben we ook tijd voor de maaltijd, twee of drie uur van tevoren is redelijk. Als ons kind niet in de bus of op de crèche zit, kan hij beter zittend op tafel van zijn tussendoortje genieten, thuis en niet voor de televisie. We zullen de associatie tussen scherm en snack vermijden.

Ook is het vanzelfsprekend om uw kind niet te forceren! Leer hem vanaf jonge leeftijd om naar zijn lichaam en zijn gevoelens te luisteren. Als hij geen honger heeft, is het niet nodig om aan te dringen! Aan de andere kant kunnen we er altijd voor zorgen dat hij goed hydrateert.

Op welke leeftijd eet mijn kind?

Tegen alle verwachtingen in kan ons kind proeven tot de adolescentie. Het is duidelijk dat hij, als hij ongeveer twintig jaar oud is, helemaal klaar zal zijn met groeien en op dat moment wordt deze maaltijd optioneel. Uiteindelijk om aan het einde van de dag een kleine boost te krijgen. Vanuit psychologisch oogpunt is de snack niet alleen voedzaam, maar ook geruststellend, het markeert het einde van de middag en dus het einde van de lessen.


Het recept voor Homemade Granola van de site Mamança overflow

Voor het koekjesdeeg (22 granola's):

Ingrediënten:

125 g witte bloem

75 g volkorenmeel (T150)

50 g bruine suiker

1 zakje vanillesuiker

75 g boter

1 ei

1 afgestreken theelepel bakpoeder

1/2 theelepel zout

Voorbereiding :

Meng de bloem, de gist, de suikers en het zout in de kom van uw keukenmachine met het mes. Voeg het ei toe en vervolgens de zachte boter. Kneed tot het deeg glad en homogeen is. Het deeg is erg zanderig en je moet het een tijdje kneden voordat het uiteindelijk een bal krijgt. Het is normaal ! Wikkel de aldus verkregen bal in en plaats deze minimaal 2 uur in de koelkast. Vergeet niet om het 30 minuten voordat u eraan gaat werken eruit te halen. Verwarm je oven voor op 180°C.

Leg het deeg op een Silpat-doek of een vel bakpapier en bedek het met een ander vel bakpapier om het deeg te verspreiden. Hierdoor kun je geen bloem toevoegen en dus de textuur van het deeg niet veranderen. Verdeel het deeg tot een dikte van ongeveer 5 mm.

Steek met een koekjesvormer met een diameter van 6 cm cirkels uit het deeg. Plaats ze op een Silpat-canvas. De koekjes bewegen niet tijdens het bakken, dus je hoeft ze niet ver uit elkaar te plaatsen. Herhaal de handeling totdat het deeg op is.

Prik meerdere keren in de koekjes met een cakenaald, tandenstoker of vork om de originelen te imiteren. Deze stap is optioneel! Bak 15-17 minuten tot ze een mooie gouden kleur hebben.

Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Topping:

Ingrediënten:

100 g melkchocolade

Voorbereiding :

Snijd de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron. Doop de koekjes aan de gladde kant (die zonder gaten) en schraap ze los met een spatel. Laat minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven. Om te proberen het uiterlijk van de ‘echte’ chocolade na te bootsen, doe je de rest van de gesmolten chocolade in een hoorntje of een zakje met een heel fijn mondstuk en teken je chocoladelijnen op elk koekje.

Maak met een houten prikker of cakenaald lijnen loodrecht op de chocoladelijnen. Laat minimaal 1 uur op kamertemperatuur staan ​​voordat u gaat eten.

Trakteer uzelf !!!

Bronnen: yuliiaholovchenko - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters