Tables de mariage en extérieur

5 goede redenen om in kleine groep te trouwen

Het was al een trend die al vóór de pandemie begon, maar tegenwoordig wordt trouwen in kleine groep steeds populairder onder koppels. Waarvoor ? Het is niet alleen een kwestie van budget, maar een verlangen om deze dag zo intiem en warm mogelijk te maken.

1. We zeggen ‘ja’ tegen elkaar in de striktste privacy

Het is het langverwachte moment, maar ook het meest gevreesde! Ja, we voelen ons niet allemaal erg op ons gemak bij het tonen van onszelf en het onthullen van onze gevoelens voor de wereld. Dus ‘ja’ zeggen tegen jezelf in de meest strikte privacy, omringd door je getuigen en een paar bevoorrechte mensen, is meteen geruststellender, toch?

2. Breng quality time door met dierbaren

Het is bekend dat, of het nu een verjaardag of een avond is, hoe meer we zijn, hoe minder we individueel profiteren van onze dierbaren. Je moet toegeven dat het frustrerend kan zijn, toch? Het voordeel van het organiseren van een ceremonie in kleine groepen is dat je van iedereen kunt genieten met het gevoel elke seconde geleefd te hebben.

3. Een budget dat ongetwijfeld betaalbaarder is

Het grootste trouwbudget draait vaak om de ontvangstlocatie en de cateraar. Daarom kunt u, als het aantal gasten beperkt is, uzelf trakteren op andere dingen, zoals een designer trouwjurk, een mooi pak, een paar extra's op de dag, een persoonlijkere inrichting, enz.

4. Een lichter retroschema

Als je het aantal gasten terugbrengt, verandert de organisatie ongetwijfeld! Dit vermijdt een drukke retroplanning, ruim een ​​jaar van tevoren. We kunnen het ons veroorloven om, zodra het gemeentehuis geboekt heeft, maximaal 6 tot 8 maanden te anticiperen.

5. Heb de luxe om te kiezen waar en wanneer

Uiteindelijk is het goed om intimiteit te verkiezen boven bruiloften met veel tamtam! En ja, door lid te worden van een kleine commissie kun je het zelfs midden in de week plannen, wat voordelig is voor kleine budgetten.

Ook als het gaat om het kiezen van locaties is alles toegestaan! U kunt zich van alles voorstellen, of het nu gaat om een ​​intieme maaltijd thuis met tenten in de tuin; maar ook ontsnappen en trouwen met je voeten in het water aan zee, op de top van een heuvel... En waarom niet naar het buitenland?

Tussen tradities en romantische schaking

Het huwelijk zal voor altijd gegraveerd blijven in de wereld van sprookjes, wat we ook doen! Veel geliefden willen echter buiten de gebaande paden denken en vooral doen wat ze willen, want, zeggen ze, gekke dingen zijn de enige dingen waar je nooit spijt van krijgt!

Het idee van de romantische schaking of schaking is een steeds vaker aanwezige trend, die met name wordt opgemerkt door professionals op de Parijse trouwbeurs in september 2023. Steeds meer stellen willen hun bruiloft op een vertrouwelijke plek beleven, vaak bij de vreemdeling, omringd door hun geliefden. Een praktijk die niet altijd eco-verantwoord is, afhankelijk van het aantal gasten en de gekozen bestemming!

In al deze vloed van nieuwe gebruiken blijft het gewicht van de familietraditie niettemin alomtegenwoordig. De behoefte om te delen, ondanks het verlangen naar intimiteit, is zeer aanwezig. Een bruiloft kunnen wij echter in kleine groepen plannen, zelfs ver weg, dit weerhoudt ons er niet van om daarna een mooi feest te organiseren.

Onze 10 geboden voor een intiem huwelijk

  • Een kleine bruiloft betekent niet goedkoop
  • Trouwen in een kleine groep, ja, maar met elegantie
  • Anticipeer in ieder geval op de keuze van de trouwjurk (en de herenoutfit natuurlijk)
  • Durf alle plaatsen te bezoeken, van de meest klassieke tot de meest onverwachte
  • Verwaarloos nooit het herinneringengedeelte met foto's of video's
  • Ja, voor een kleine bruiloft zijn getuigen aan uw zijde nodig
  • Er zijn gebieden die niet mogen worden verwaarloosd, dus geef voorrang aan de cateraar!
  • Wees niet bang om iemand in uw omgeving te beledigen, het is tenslotte onze tijd
  • Muzikale sfeer verplicht
  • En vooral durven, dromen, liefhebben, want die dag is uniek en magisch.

Laten we nooit vergeten dat elk huwelijk anders is, hoeveel koppels er ook op deze aarde zijn. Het huwelijk in kleine groepen is een keuze als elke andere, en het is van essentieel belang dat je, als je het eenmaal hebt verwacht, niet teruggaat omdat je er spijt van krijgt. Nooit !


Bronnen: Юлия Чернецкая - stock.adobe.com

Terug naar boven Terug naar blog
multi éléments dans enveloppe
Geluksexperts
Omroeper van goed nieuws sinds 1996!
papier écologique
Leven in roze en GROEN
Duurzaamheid in het hart van onze projecten
tampon MJ
Made in Maison June
Gegarandeerde kwaliteit!
cœur dans enveloppe
Testen en adopteren
Ontvang een indruk met onze gratis monsters